Panasonic HDTV-k DivX minősítéssel

Milkovits Gábor, 2009. február 27. 08:17

A Panasonic olyan HDTV készülékeket hoz forgalomba Európában, amelyek rendelkeznek a DivX hivatalos minősítésével és egyúttal képesek közvetlenül, saját hardver segítségével 1080p felbontásban megjeleníteni a DivX formátumú mozgóképeket.

A VIERA Z1, V10 és G15 szériás televíziók mindezt egy speciális beépített kódoló-áramkör révén tudják megcsinálni. Maga a lejátszás praktikus módon közvetlenül SD/SDHC kártyáról is lehetséges, a tévék ugyanis egy ilyen bemenettel is el vannak látva – egy 4 GB-os kártyán több mint 6 órányi DivX videó fér el, ami így a tévéken HD minőségben élvezhető. Emellett összeköttetés teremthető egy DLNA médiaszerver és a televíziók között, lehetőséget teremtve arra, hogy kedvenc PC-n tárolt videóinkat nézzük rajtuk.

Kevin Hell,
a DivX vezérigazgatója hivatalos közleményében örömét fejezte ki, hogy az új Panasonic televíziók egyik fő attrakciója a DivX lejátszás lett. A tévék el lesznek látva a „DivX Certified” címkével, akárcsak a többi a cég által minősített termék, így a vásárlóknak könnyű dolguk lesz a jövőben megtalálni az olyan televíziókat, amelyeken közvetlenül le tudják játszani DivX tömörített formátumú mozgóképes tartalmaikat.

Kulcsszavak: TV Panasonic

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budaörsön mutatja be új okosóráját a Huawei

Magyarországon is bemutatkozik a Huawei legújabb, a divatot a csúcstechnológiával ötvöző okosórája. A HUAWEI WATCH GT 4 termékbemutatója október 7-én, 10 órától lesz a budaörsi MediaMarkt áruházban. Az esemény látogatói kipróbálhatják és meg is vásárolhatják az okosórát, amelyhez kedvezmények kapcsolódnak. A Huawei emellett október 2-22. között Freebuds SE 2 fülhallgatót is ajándékoz a MediaMarkt üzleteiben és webáruházában történő WATCH GT 4-vásárlásokhoz.

2023. október 3. 14:27

Még nagyobb szabadságot biztosít a Sencor új robotporszívója

Új szintre emeli a robotporszívók által nyújtott kényelmet a Sencor újdonsága. Kétség nem fér hozzá, hogy bár ezek a készülékek teljesen autonóm módon képesek gondoskodni a porszívózásról, a tartályuk kiürítésére eddig nem voltak képesek. Mindez teljesen megváltoztathatja a robotporszívókról alkotott elképzeléseinket. 

2023. október 2. 19:55

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38