79 millió dollárt költött a Yahoo a Microsoft felvásárlás átgondolására

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 1. 10:29

A Yahoo most nyilvánosságra hozott adatok szerint 79 millió dollárt költött külsős tanácsadókra, hogy értékeljék a Microsoft felvásárlási ajánlatát, először, hogy elkerüljék azt, majd hogy elősegítsék.

A tervezett és végül nem megvalósult Yahoo-Microsoft egyesülés kérdése igen hosszú ideig lógott a levegőben, sőt lehet, hogy a kérdés még most sem dőlt el. A Yahoo először egyértelmű elutasítással fogadta az ajánlatot, majd a kritikák hatására feljebb akarta srófolni az árat, végül maga ajánlkozott részbeni, vagy egészben történő megvételre, miközben egyéb nagy befektetők után nézett, mint a Google, vagy a News Corp. A vállalat most nyilvánosságra hozott jelentése szerint a végül mindössze a cég egyre gyengébb papírjainak további leértékelődéséhez vezető folyamatra legalább 79 millió dollárt költöttek el. A végleges összeg valószínűleg magasabb, de ha a belsős források leterhelését leszámítjuk, akkor kimutatható a külsős szakértőknek fizetett, így jól behatárolható hatalmas összeg. Az erőviszonyok változásától függően folyamatosan formálódó Yahoo stratégia mellett gondot okozott a részvényesek aktivitása is, a tőzsdefelügyeletnél öt különböző vizsgálatot indítottak az ügyben. A 79 millió dollár úgy tűnik kidobott pénz volt, ám a történetnek talán még nincs vége. Bár Steve Ballmer a Microsoft részéről határozottan cáfolt egy esetleges akár részbeni felvásárlást, ennek az üzleti világban aligha van jelentősége, ha az érdekek másképpen hozzák, a Yahoo-nál pedig január óta új vezető intézi a dolgokat, az átszervezés és befektetőpárti Carol Bartz.

Kulcsszavak: Yahoo Microsoft +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A képernyőn túl: immerzív internet vállalatok számára

Bár maga a metaverzum kifejezés már 1992-ben létrejött, fejlődésében az elmúlt években jelentős változás következett be. A kiterjesztett virtuális valóság mögött álló technológiák egyre megfizethetőbbek lettek, a COVID-19 világjárvány okozta kulturális változás eredményeként pedig egyre szélesebb körben lett elfogadott vélekedés, hogy a digitális világok az emberi kapcsolatok életképes helyszínei lehetnek. A vállalkozások megduplázták a virtuális világok iránti érdeklődésüket: a Deloitte adatai szerint tavaly több tízmilliárd dollárnyi kockázati tőkebefektetés érkezett ilyen területre, az elemzők 2024-re 800 milliárd dolláros piacot becsülnek.

2023. február 1. 20:06

Elismerték a Schneider Electric egyenlő fizetésekért tett erőfeszítéseit

A Világgazdasági Fórum egyik szervezete iránymutatóként nevezte meg a Schneider Electric-et a sokszínűség, egyenlőség és befogadás területén indított Globális béregyenlőségi kezdeményezéséért. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat programja 2014-ben indult el 12 országban, kísérleti jelleggel, azóta több mint 100 országban valósult meg, és 2020 végére a vállalat dolgozóinak 99,6 százalékát érte el. 

2023. február 1. 18:33

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Continental váci gyára

Január 27-én Purgel Csaba, a Continental váci gyárának vezetője átvette a Ford Q1 díjat Carlos Capillától, a Ford európai regionális beszállítókért felelős vezetőjétől. Az autógyártó elismerését szigorú követelmények teljesítésével érdemelte ki a német technológiai vállalat váci üzeme.

2023. február 1. 11:22

Új szakember érkezik a Yettel Magyarország felsővezetésébe

Mohamed ElSayad 2023. január 31-gyel távozik a Yettel Magyarországtól, pozícióját Nemanja Zilovic tölti be a kereskedelmi divízió élén.

2023. február 1. 09:54

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46