Kalózkodásból robbantgatnak a terroristák

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 5. 07:33

Egy a napokban közzétett tanulmány azt taglalja, hogy a terrorista szervezetek részben filmkalózkodásból szponzorálják akcióikat.

Egy a Motion Picture Associacion of America megbízásából készített jelentés szerint a hollywood-i filmekkel való illegális kereskedés elterjedt pénzszerzési módszer az alvilági körökben. Az alvilág alatt azonban nem csupán a zsebtolvajszerű bűnözőket értik a szakemberek, hanem a világra komoly veszélyt jelentő fanatikus csoportokat, akik nem rettennek meg a tömeges mészárlástól vagy az életük feláldozásától sem. A tanulmányt összeállító szakértők legalább három olyan dokumentált esetről tudnak, amikor a kalózmásolatok értékesítéséből származó bevételekből szponzorálták akcióikat a terroristák. Tavaly már az amerikai ügyészség is felhívta a figyelmet a jelenségre. A terroristák azért választják sokszor ezt az utat, mert a filmkereskedés viszonylag veszélytelen és jól jövedelmező üzletág.
Az MPAA az új amerikai kormányra akar nyomást gyakorolni a tanulmány közzététele által, hogy szigorúbb intézkedések bevezetésére sarkallja a döntéshozókat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu szerint jönnek a dezinformációs támadások

A Fujitsu felhívja a figyelmet a társadalomban jelen lévő pánikot és félelmet kihasználni – vagy azt gerjeszteni – igyekvő dezinformációs kampányok megnövekedett kockázatára. Az internetes bűnözők már eddig is aktívan foglalkoztak a koronavírus-járvány miatt a személyi szabadság terén jelentkező vitás kérdésekkel, például a maszkviselés kötelezővé tételével és a szabad mozgás korlátozásával.

2021. január 19. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás