Kalózkodásból robbantgatnak a terroristák

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 5. 07:33

Egy a napokban közzétett tanulmány azt taglalja, hogy a terrorista szervezetek részben filmkalózkodásból szponzorálják akcióikat.

Egy a Motion Picture Associacion of America megbízásából készített jelentés szerint a hollywood-i filmekkel való illegális kereskedés elterjedt pénzszerzési módszer az alvilági körökben. Az alvilág alatt azonban nem csupán a zsebtolvajszerű bűnözőket értik a szakemberek, hanem a világra komoly veszélyt jelentő fanatikus csoportokat, akik nem rettennek meg a tömeges mészárlástól vagy az életük feláldozásától sem. A tanulmányt összeállító szakértők legalább három olyan dokumentált esetről tudnak, amikor a kalózmásolatok értékesítéséből származó bevételekből szponzorálták akcióikat a terroristák. Tavaly már az amerikai ügyészség is felhívta a figyelmet a jelenségre. A terroristák azért választják sokszor ezt az utat, mert a filmkereskedés viszonylag veszélytelen és jól jövedelmező üzletág.
Az MPAA az új amerikai kormányra akar nyomást gyakorolni a tanulmány közzététele által, hogy szigorúbb intézkedések bevezetésére sarkallja a döntéshozókat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48