Letölthető a Sun GlassFish új változata; itt a Sun felhője

Kovács Attila, 2009. március 23. 11:54

Elérhető a GlassFish ESB, a Sun nyílt forrású, JBI (Java Business Integration) alapú integrációs/SOA szoftvereszközének soron következő változata. Ez a GlassFish ESB 2.1 M1, amely az OpenESB projekt weblapjáról tölthető le Solaris x86 / SPARC, Windows, Linux, Mac OSX x86 / PPC változatokban.

Az új eszköz immár a GlassFish 2.1-es alkalmazásszerverre és a NetBeans 6.5 grafikus fejlesztői környezetre épül, és olyan újdonságokat is tartalmaz, mint például az Intelligent Event Processor service Engine (IEP SE), vagy a Scheduler binding component (Scheduler BC). Az OpenESB projekt weblapján egy hasznos és szerencsére dinamikusan bővülő referencia lista is elérhető (iparág szerinti bontásban) azon projektekről, ahol a technológiát élesben, nagy ügyfeleknél is használják, vagy jelenleg vezetik be.

A Sun a Community One konferencián bejelentette számítási felhő (Sun Open Cloud Platform) stratégiáját. A felhőben található természetesen számítási kapacitás, tárolókapacitás és egy virtuális adatközpont. Ez utóbbi alapján nem szükséges saját adatközpontot felépíteni, nem kell saját gépet berakni egy internetszolgáltatóhoz. Akár egy kávézóból (irányítva/vezérelve) felépíthető, átrendezhető a saját adatközpont. A felhőben ZFS és Open Storage alapokon nyugszik a tárolókapacitás. Nyitott, és együttműködik már meglevő szolgáltatásokkal. A tárolókapacitáshoz kapcsolódóan már két új szolgáltatás is indul. Az OpenOffice/StarOffice kap két új menüpontot - Save-to-Cloud és Open-from-Cloud. A másik szolgáltatás a Zmanda backup szolgáltatása. Oracle, MySQL adatbázis vagy Exchange szerverről biztonsági másolat készíthető a Sun felhőjére. A konferencián bemutatott szolgáltatások csak egy része azoknak, amikkel az elkövetkező hónapokban a Sun meg kíván jelenni. Maga a felhő már "fut", "házon belül" használják, tesztelik, azt ígérve, hogy nyáron már a nagyközönség számára is elérhető lesz. A felhő gépei között SPARC és x86 gépek egyaránt megtalálhatóak.

Kulcsszavak: Sun szerverszoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50