Letölthető a Sun GlassFish új változata; itt a Sun felhője

Kovács Attila, 2009. március 23. 11:54

Elérhető a GlassFish ESB, a Sun nyílt forrású, JBI (Java Business Integration) alapú integrációs/SOA szoftvereszközének soron következő változata. Ez a GlassFish ESB 2.1 M1, amely az OpenESB projekt weblapjáról tölthető le Solaris x86 / SPARC, Windows, Linux, Mac OSX x86 / PPC változatokban.

Az új eszköz immár a GlassFish 2.1-es alkalmazásszerverre és a NetBeans 6.5 grafikus fejlesztői környezetre épül, és olyan újdonságokat is tartalmaz, mint például az Intelligent Event Processor service Engine (IEP SE), vagy a Scheduler binding component (Scheduler BC). Az OpenESB projekt weblapján egy hasznos és szerencsére dinamikusan bővülő referencia lista is elérhető (iparág szerinti bontásban) azon projektekről, ahol a technológiát élesben, nagy ügyfeleknél is használják, vagy jelenleg vezetik be.

A Sun a Community One konferencián bejelentette számítási felhő (Sun Open Cloud Platform) stratégiáját. A felhőben található természetesen számítási kapacitás, tárolókapacitás és egy virtuális adatközpont. Ez utóbbi alapján nem szükséges saját adatközpontot felépíteni, nem kell saját gépet berakni egy internetszolgáltatóhoz. Akár egy kávézóból (irányítva/vezérelve) felépíthető, átrendezhető a saját adatközpont. A felhőben ZFS és Open Storage alapokon nyugszik a tárolókapacitás. Nyitott, és együttműködik már meglevő szolgáltatásokkal. A tárolókapacitáshoz kapcsolódóan már két új szolgáltatás is indul. Az OpenOffice/StarOffice kap két új menüpontot - Save-to-Cloud és Open-from-Cloud. A másik szolgáltatás a Zmanda backup szolgáltatása. Oracle, MySQL adatbázis vagy Exchange szerverről biztonsági másolat készíthető a Sun felhőjére. A konferencián bemutatott szolgáltatások csak egy része azoknak, amikkel az elkövetkező hónapokban a Sun meg kíván jelenni. Maga a felhő már "fut", "házon belül" használják, tesztelik, azt ígérve, hogy nyáron már a nagyközönség számára is elérhető lesz. A felhő gépei között SPARC és x86 gépek egyaránt megtalálhatóak.

Kulcsszavak: Sun szerverszoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A válságban tovább erősödik a digitális kommunikáció, de a kilábalás lassú lesz

Az IAB Hungary rendszeresen szervez különféle eseményeket a tagjai számára, amelyek egy-egy kiemelt trenddel, fontos piaci jelenséggel foglalkoznak. A június 3-i IAB Café a digitális reklámköltés alakulását vizsgálta, különös tekintettel a koronavírus hatásaira. A szakmai szervezet egy friss kutatást is bemutatott az eseményen.

2020. június 5. 09:21

Május végén startolt a Publicis Groupe AI vezérelt platformja Magyarországon

Egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet 83 000 nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A világ harmadik legnagyobb marketingkommunikációs cége a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, hogy ebben a kritikus időszakban egyedülálló és a lehető legmagasabb szintű támogatást biztosítsa ügyfeleinek. Május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés.

2020. június 4. 12:03

Mi vár a mobiltelefon kiegészítők piacára idén?

Optimista elemzők 10, pesszimistábbak akár 20-30 százalékos forgalom-visszaesést is jósolnak a koronavírus járvány miatt a globális mobilpiacon. Együttmozgó iparágként logikusan a mobiltelefon kiegészítők piacára is hasonló csökkenés vár, ám az átalakuló munkavégzés és a vásárlói attitűdben végbemenő változások miatt egyes termékkategóriák akár pozitív előjellel is kijöhetnek a helyzetből. 

2020. június 4. 10:52

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás