50 millió eladott darab fellett a Wii

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 26. 06:13

A nagyok párharcában először kétes esélyesnek tartott Nintendo konzol a valaha leggyorsabban értékesített modell lett, megelőzve a PlayStation2-t is, eddig 50 millió példányt adtak el belőle.

A Megújuló Xbox és a PlayStation3, vagyis a technikai szempontból éllovasnak tekinthető konzolok harcának kellős közepén állt elő a Nintendo a Wii-vel. A már félig leírt gyártótól senki nem várt nagy eredményeket, sőt már egyértelműek a kis hordozható eszközökbe száműzték az elemzők. A cég azonban kiadta Wii konzolját, melyet a nagyoktól elmaradó hardver és a processzorokra eső tranzisztorok millióinak száma alapján nem vártak nagy lelkesedéssel. A vállalat azonban ahelyett, hogy beszállt volna technológiai harcba, régi elvét követte.

A korai apró konzoloknál már kiderült, hogy a játékélmény és a hardver nem áll egyenes arányban. A Nintendo az előbbire koncentrált, és a mezőnyben olcsónak számító kis konzol gyorsan aratni kezdett. Ez az elképzelés egyébként a hordozható kategóriában is újra bejött, a Nintendo DS már 100 millió eladott darab fölött jár. Az elérhetőség mellett a jelentős szerepet kapott a megjelenéskor is már szinte azonnal elérhető bő játékkínálat, majd az ötletes kiegészítők következtek. A mozgásérzékelős irányítóegység például abszolút újdonságnak számított, pedig csupa már ismert technológia egyszerű összeolvasztásából született, csak egy ötletre és a tényleges megvalósításra volt szükség.

A kis gép ezzel előlépett sporteszközzé, sőt fogyókúrás terápiák részévé vált, ami a túlsúllyal birkózó amerikai társadalomban önmagában jelentős vásárlóerőt jelentett. A technokrata külsővel éles ellentétben álló fehér megjelenés a női szíveket is megdobogtatta, és ez is jó húzásnak bizonyult, a DS esetében például a vásárlók nem kevesebb, mint 47 százaléka a nők köréből került ki. A Wii egyébként könnyű programozhatósága miatt a fejlesztők kedvence is lett, tavaly az összes konzol közül erre a gépre készült a legtöbb külsős alkalmazás, a mi további piaci felhajtóerőt jelent.

Kulcsszavak: Nintendo konzol

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymilliónál is több The Frame tévé kelt el 2021-ben

A Samsung idén több mint egymillió darab The Frame televíziót értékesített világszinten, ez az első Lifestyle TV modell, amely milliós eladást ért el egy éven belül. A 2017-es bemutatkozása óta Észak-Amerikában és Európában is a kiemelkedően népszerű készülék összesített eladásai az év végéig meghaladhatják a kétmilliót.

2021. november 29. 20:59

A Panasonic teljes VRR és HFR támogatást biztosít 4K-felbontáson

A gémerek felé idén vállalt elkötelezettségének részeként a Panasonic bejelentette, hogy firmware-frissítést ad ki, amely a változó képfrissítési rátát (VRR) és a magas képfrissítési rátát (HFR) is támogatja 4K2K felbontás mellett. Az új firmware 60 Hz-ig támogatja a Dolby Vision VRR-t is. A Panasonic televíziók lenyűgöző HDMI 2.1 játékélményt nyújtanak a Panasonic egyedi minőségű és pontosságú képeivel.

2021. november 29. 13:35

A Genesis termékei már a Media Marktban is kaphatók

Az elsősorban gamer perifériákat gyártó Genesis termékei mostantól már a Media Marktban is kaphatók. Elsőként billentyűzetek, egerek, egérpadok, fejhallgatók kaptak helyet a kínálatban, mely a jövőben fokozatosan tovább bővül. Ennek a lépésnek köszönhetően a magyar gamerek számára még könnyebben elérhetővé váltak a kedvező áron jó minőséget nyújtó márka termékei.

2021. november 27. 19:26

Új okosórát hoz a magyar piacra a HUAWEI

Klasszikus karórákra emlékeztető dizájnnal, nagyobb kijelzővel, vékonyabb készülékházzal, forgatható koronával és még strapabíróbb borítással ékezik Magyarországra a Watch GT 3. A HUAWEI legújabb, valódi stílusikon okosórájának előlapja rozsdamentes acélból, hátlapja polimer szálas kompozit anyagból készült, ami egyrészt ellenállóbbá teszi a környezeti behatásokkal szemben, másrészt igazán egyedi és különleges stílus-kiegészítővé válik a csuklón. És emellett akár két hétig is bírja egyetlen feltöltéssel. 

2021. november 27. 16:22

A Riot Games megerősítette, hogy már készül az Arcane 2. évada

Megkapja folytatását a videójátékból készült sorozat, ami meghódította a világot! Miközben a nézők még az első évad eseményeit élik át, a készítők már gőzerővel dolgoznak az Arcane második évadán.

2021. november 25. 13:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59