Továbbra is egydolláros fizetés a Google-moguloknak

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 27. 06:34

A Google internetes szolgáltató vezetőségének triumvirátusa a következő pénzügyi évben is jelképesen csak egydolláros fizetést kap, és idén nem veszik fel a korábbi évek tetemes költségtérítését sem, sem azokat a juttatásokat, amelyet a cég többi 20 ezer dolgozója továbbra is megkap.

Eric Schmidt vezérigazgató, valamint Larry Page és Sergey Brin alapító tagok 2004 óta mindössze 1 dolláros honoráriumban részesülnek, és nem kapnak semmilyen jutalmat vagy kiegészítő juttatást. Ez azonban mégsem olyan nagy áldozat, hiszen a Google főrészvényeseiként 2004 és 2007 között milliárdosokká váltak, és felkerültek a világ leggazdagabbjainak listájára.

A triumvirátusnak annak ellenére is van mit tejbe aprítania, hogy részvénycsomagjaik együttes értéke 25,8 milliárd dollárral - közel 56 százalékkal - zuhant a múlt évben a tőzsdei befektetők attól való félelmében, hogy a globális pénzügyi válság átterjed a Google-ra is.

Noha fizetésük csak jelképes, a Google-vezérek tavaly is tetemes összegeket vettek fel különféle költségtérítés címén, Eric Schmidt például 508 ezer dollárt a biztonsági és közlekedési kiadások fedezésére, benne 106 ezer dollárt magánrepülőgépének privát célú használatára.

A további négy legfelső vezető javadalmazását befagyasztották a tavalyi 450 ezer dolláros szinten, noha az 2006 és 2007 között 200 ezerrel emelkedett.

Az egydolláros fizetés más vállalatoknál is működik, például Jerry Yang, a Yahoo, és Steve Jobs, az Apple alapítója is ilyen jelképes összeget kap fizetésként.

Kulcsszavak: Google +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiaügyi aggályok, amelyek kihatnak az üzleti versenyképességre, a munkaerőre és a dekarbonizációra

A felmérés azt mutatja, hogy a vállalkozásokat világszerte továbbra is aggasztják az energiabiztonság és az energiaárak hatásai, amelynek számos, további környezeti, társadalmi és gazdasági következménye lehet. Az ABB Electrification Energy Insights felmérése* szerint, amelyben különböző ágazatokban működő kis- és nagyvállalatok 2300 vezetője vett részt, a válaszadók 92 százaléka úgy érzi, hogy az energiaellátás folytatódó instabilitása veszélyezteti jövedelmezőségüket és versenyképességüket. 

2023. március 20. 09:58

Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental

Most aláírt stratégiai megállapodásuk értelmében a Siemens preferált partnerként automatizációs és hajtástechnológiát szállít a Continental gumiabroncs gyáraiba világszerte.

2023. március 19. 15:27

A digitalizáció 7 előnye a szervezetek számára

Infláció, recesszió, válság: napjaink gazdasági problémái minden szervezet életére hatással vannak. Jelentős kihívás a szervezetek számára a költségek racionalizálása, a hatékonyabb működés, a gyorsabb és produktívabb munka. A digitalizáció mindezek megvalósításához hatékony megoldásokat biztosít – derül ki a Königsberg Consulting szakértőjének elemzéséből.

2023. március 18. 16:58

A Continental magasabb bevételre számít 2023-ban

A kihívásokkal teli makrogazdasági környezet ellenére a Continental sikeresen teljesítette céljait a 2022-es pénzügyi évben a korrigált árbevétel és eredmény tekintetében. A társaság teljesítményét nagy mértékben befolyásolták az ukrajnai háború hatásai, a koronavírus-járvány miatti kínai korlátozások, a félvezetők folyamatos hiánya és a mintegy 3,3 milliárd eurós többletköltség a nyersanyagok, a félkész termékek, az energia és a logisztika áremelkedéseiből adódóan. 

2023. március 18. 12:59

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Schneider Electric 40 millió eurós beruházása

„Magyarországnak kitüntetett szerepe van abban az üzleti stratégiában, amit a Schneider Electric megvalósít” – erről Frederic Godemel beszélt a cég új dunavecsei okosgyárának alapkőletételi ünnepségén. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ügyvezető alelnöke kiemelte: az okosgyár CO2 kibocsátása nulla lesz, geotermikus és napenergiát egyaránt használnak majd, az üzem energiahatékony működését pedig a Schneider Electric saját digitális felügyeleti rendszere fogja vezérelni. A vállalat egyértelmű növekedésre számít az elektromos áramon alapuló megoldásokban, a zöld energia térnyerésében, az energiahatékonysági fejlesztésekben. Az új okosgyárban gyártott berendezések is ezt a fejlődést szolgálják majd.

2023. március 18. 11:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20