Holnap elsötétül az iWiW

forrás Prim Online, 2009. március 27. 08:42

Március 28-án a Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére - a globális felmelegedés elleni összefogás jegyében - egy órára elsötétül a Föld. Az  akcióhoz csatlakozott az Origo Zrt. is, így ezen a napon internetes szájtjai, az [origo] és az iWiW címlapjai energiatakarékos üzemmódban, fekete alapon jelennek meg.  Este 20.30-kor  indul az  [origo] új napi sorozata,  amely egy éven át 365  környezettudatos ötlettel szolgál majd az olvasóknak. Az Origo Zrt. emellett elindította „Zöld Iroda” programját is.

Az [origo] portál napi sorozata a környezettudatos élethez ad egyszerű, a mindennapokban megvalósítható ötleteket, amelyek között szerepelnek a háztartásban, bevásárláskor, a közlekedésben, az irodában, vagy éppen egy cég működtetésében alkalmazható megoldások egyaránt.

A sorozat kitér az  egyes ötletekkel kapcsolatos érvekre és ellenérvekre, további olvasnivalót kínál a felhasználóknak, akik maguk dönthetik el, hogy saját körülményeik között értelmesnek tartják-e  a megvalósítást. A sorozat minden ötletnél kitér majd arra is, hogy annak milyen anyagi vonatkozásai vannak. Címkével jelzi, hogy egy-egy megvalósítás pluszteherrel jár, semleges ilyen szempontból, vagy környezetbarátsága mellett még takarékosnak is tekinthető-e. Az egyes ötleteket értékelhetik a felhasználók, akik maguk is küldhetnek be javaslatokat, kérdéseket.

Az cég „Zöld Iroda” akciójának célja, hogy az Origónál minél kevesebb legyen a feleslegesen égő villanykörte, az éjszakára bekapcsolva hagyott számítógép. A  papírral is  takarékoskodik a cégcsoport, amit az elektronikus aláírás és az ügyviteli alkalmazások  tesznek lehetővé. Hamarosan korszerű, takarékos rendszer vezérli majd az iWiW szervereit: a terhelés szerinti le- és felkapcsolás segítségével csökkenthető az áramfogyasztás. A [freemail] esetén a két évnél idősebb, elavult és kis kapacitású háttértárolók korszerű, nagy kapacitású eszközökre történő cseréjével  is jelentős fogyasztáscsökkenést fog elérni az Origo Zrt.

Március 28-án ismét a “Föld Órájára” figyel a nagyvilág. A Magyar Telekom és ajánlati márkái, a T-Home, T-Mobile idén is csatlakozik a nemzetközi akcióhoz. Egy órára elsötétülnek a vállalat  nagyobb fényreklámjai, a T-Pontok és az irodaházak világításai. A Magyar Telekom külön akcióként 18, a Föld Órája idején még nyitva tartó T-Pont üzletében használt akkumulátorokért és telefonokért cserébe energiatakarékos izzókat ad, emellett pedig praktikus, energiatakarékossági szóróanyagokat kapnak az oda látogatók déli 12 órától egészen zárásig. A Magyar Telekom szombatra „Önkéntes nap” címmel külön akciósorozatot is hirdet, amelynek keretében országszerte, Budapesten és több nagyvárosban, 14 helyszínen óvodákban, iskolákban és a Budakeszi Vadasparkban dolgoznak önkéntes munkatársai a környezet szebbé tételéért.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50