Reflektorfényben az adattárházak új generációja

forrás Prim Online, 2009. április 2. 21:05

Az adattárházak napjainkra a vállalati informatika fontos szereplőjévé váltak, és a különböző elemzői jelentésekben évek óta a legfontosabb stratégiai prioritások között szerepelnek. Az elmúlt évek során azonban óriási fejlődésen ment át az adattárházak technológiája, ennek köszönhetően jelentősen megnőttek az adatbázisok méretei, és lényegesen kibővültek az alkalmazás lehetőségei.

Olyan új informatikai eszközök és megközelítések jelentek meg, amelyek korábban elképzelhetetlen teljesítményt és funkcionalitást kínálnak, igencsak kedvező fejlesztési és üzemeltetési költségek mellett.  A masszívan párhuzamos architektúrák reneszánsza, az oszlopalapú és memóriacentrikus adatfeldolgozási stratégiák és a különböző fejlett analitikus algoritmusok megsokszorozták az adattárházak sebességét és kapacitását.

Az új eszközök és lehetőségek felpezsdítették a piaci versenyt is, számos új, DW-specifikus technológiát kínáló vállalat jelent meg. Eközben az olyan informatikai óriások, mint az IBM, Oracle, a Microsoft vagy a HP sem ültek babérjaikon, hanem a technológiai fejlődést kiaknázva, sok esetben felvásárlásokat is bevetve kibővítették és megerősítették adattárházas kínálatukat.

A BI Consulting által május 5-re szervezett Adattárház Fórum 2009 konferencia áttekintést ad az új generációs adattárházas megoldásokról, bemutatja a technológia trendeket, a piaci fejleményeket és az egyes szállítók stratégiáját. A rendezvény érdekessége, hogy a teljes hazai adattárházas kínálatot egyszerre, egy helyen mutatja be, segítve ezzel az alternatívák közötti eligazodást.

A konferencia honlapja a www.adattarhazforum.hu címen érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IVSZ-elnök: fontos, hogy minél többen válasszák az informatikus pályát

Fontos, hogy minél több fiatal válasszon informatikai végzettséget nyújtó egyetemi, főiskolai szakot, ennek ösztönzését szolgálja a Programozd a jövőd! projekt - mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2019. szeptember 23. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás