Elhülyülsz a webkettőtől

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 16. 07:23

Az Ohoi-i egyetem kutatói a Facebook-tagok iskolai teljesítményének az alapos kivizsgálása után megállapították, hogy az oldalra regisztrált személyek jegyei koránt sem olyan jók, mint a közösségi portálokat nem látogatóké.

Nagy port kavart online berkekben az a tanulmány, amely a közösségi oldalakat állítja pellengére, és népbutító, időrabló webhelyekként tűnteti fel a webkettes portálokat. A jelentés szerzője kapcsolatot vélt felfedezni a Facebook-használat és a rossz osztályzat között, ugyanis a felmérésben részt vevő diákok közül a gyakorta az online platformra fellépők gyengébben szerepeltek az iskolában. A Facebook-mentes életet folytató fiatalok átlagosztályzata akár egy jeggyel is nagyobb lehet, mint a rendszeresen a webkettes site-ot bújó tanulóké. A Facebook-tagok heti egy-öt órát töltenek tanulással, míg az oldalra nem regisztráltak tizenegy-tizenöt órát fordítanak saját szellemi épülésükre, a számok tehát önmagukért beszélnek... S a legszörnyűbb az egészben, hogy a közösségi portált használók 79%-a nem érzi úgy, hogy függősége miatt romlana az iskolai teljesítménye.
A tanulmány készítői kijelentették, hogy ők nem kárhoztatni akarják a Facebook-ot, és nem állítják, hogy ez az oka annak, hogy az ide regisztráltak rosszabb jegyeket kapnak, ugyanis szerintük a probléma gyökerét magában az emberben kell keresni. Ha a diákot nem hajtja a tudásszomj, akkor még ha nem is léteznének közösségi oldalak, akkor is találna egyéb időrabló tevékenységet a lusta iskolás.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Technológia-imádó vállalkozó anyuka Az Év Marketingese

A veszprémi Sóskuthyné Mészáros Mira lett Az Év Marketingese. A fiatal vállalkozónő példátlan gyorsasággal alkalmazza a legújabb technológiai újdonságokat a marketingjében, mellyel kiemelkedett a piaci versenyből. A 16. Marketing Szuperkonferencia keretében megrendezett verseny, idén először élő online közvetítésen is követhető volt a Facebookon.

2023. szeptember 23. 13:55

Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

2023. szeptember 23. 12:10

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével

A HONOR bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bíró akkumulátor társul, amivel tökéletes társ a fittség nyomon követésére bárhol, bármikor.

2023. szeptember 22. 19:33

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59