Veled utaztam.hu: közösségi oldal közösségi közlekedőknek

forrás Prim Online, 2009. április 18. 14:07

A közösségi oldal az ország bármely pontján utazóknak lehetőséget kínál új útitársak megismerésére, elvesztett ismeretlenek felkutatására. Az utasok munkába/iskolába menet naponta közel másfél órát töltenek átlagosan a közösségi közlekedés valamely járatát használva. Miért ne tölthetnék ezt az időt hasznosan?

„Az oldal célkitűzése az utasok figyelmének felkeltése egymás iránt, valamint azoknak az értékeknek a képviselete, melyek segítségével jobbá, barátságosabbá tehető ez az eddig „holtidőnek” tekintett utazás. Regisztrált felhasználóink számos olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, melyek élvezetesek, és nem utolsósorban hasznos információkat nyújtanak a hétköznapok utazási kavalkádjában. - mondta Szabó-Dudás Péter a veledutaztam.hu ötletgazdája.

Az oldal járatadatbázissal rendelkezik, értesítőt küld az azonos járaton utazókról, a közös vonalon utazók csoportokba tömörülnek és így beszélgetnek. De akár rá is kereshetünk arra, hogy kikkel utazunk együtt. Újdonság, hogy pár hete a napi közlekedési hírek is elérhetők az oldalon.

A veledutaztam.hu mindössze pár hónapja indult és máris közel 4000 regisztrált tagja van! Terveik közt szerepel az utasok GPS eszközeinek (mobiltelefonok, PDA-k) bevonása egy közösségi járatinformációs szolgáltatás elindítása céljából, valamint az oldal funkciónak bővítése, hogy mobiltelefonon is még élvezetesebb legyen az oldal használata, akár menet közben is folyamatosan frissülő információkat nyújtva a közösség tagjainak.

Nemzetközi terjeszkedést is tervez a veledutaztam.hu. Franchise modellben, nyugat-európai városokban is megjelenik a rendszer, melynek első lépéseként még ebben a félévben elindul a www.doppelsitz.de és www.doppesitz.at német és osztrák oldal.

Kulcsszavak: website

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két fontos újítást vezet be a Yettel, és az OtthonNet tarifához automatikusan 5G-routert is biztosít

Majdnem megkétszereződött egy év alatt az otthoni internetes ügyfelek átlagos adathasználata a Yettelnél, és a legtöbb adatot az 5G-s felhasználók forgalmazták. Az ügyfeleknek még inkább kedvező újdonságokkal pedig újabb szintet lép a Yettel OtthonNet szolgáltatása: a mobiltechnológia előnyeit kihasználva mostantól még egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, valamint rugalmasabban használhatóvá vált. A szolgáltatás országszerte már 2,5 millió címen érhető el a Yettel eddigi legjobb hálózatán.

2023. szeptember 14. 14:35

Az NMHH az elégséges internetről végzett piackutatást

Az internet sem korlátlan. A technológia meghatározza, hogy egy hálózat mekkora adatforgalmat képes lebonyolítani. A hálózat kiépítése, fejlesztése, fenntartása költséges, melyet a szolgáltatók – részben – az igénybevételtől függően terhelnek az ügyfelekre. Éppen ezért díjcsomagokat határoznak meg. De mit gondolnak maguk a felhasználók a számukra elégséges otthoni sávszélességről és mobilinternet adatkeretről? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internethasználókat vizsgáló piackutatása erre kereste a válaszokat.

2023. szeptember 5. 11:24

A tanévkezdést támogatja a Vodafone új akciója

A korábbi években megnövekedett érdeklődést tapasztalt a Vodafone Magyarország vezetékes szolgáltatásai iránt az iskolakezdés időszakában, ezért a vállalat az új tanévkezdetben a növekvő ügyféligényre reagálva, fél évig fél áron teszi elérhetővé otthoni internet szolgáltatásait. A kedvezmény 2023. augusztus 15. és 2023. október 31. között megkötött új, határozott idejű lakossági internetelőfizetés esetén automatikusan aktiválódik.

2023. augusztus 28. 16:21

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59