Ingyenzenével akar kilábalni a pénzügyi problémáiból a MySpace

MTI Sajtóadatbank, 2009. április 23. 08:28

Letölthető tartalmat osztanak meg a felhasználókkal a zenészek a MySpace és a zeneipar legnagyobbjainak közös megállapodása nyomán a MySpace Musicon.

MySpace Musicnek hívják azt a vállalkozást, amelyet a MySpace közösségi honlap és a zeneipar legfontosabb  cégei alapítottak néhny éve, s most teljes egészében felújították. Az átalakult honlapon a felhasználok ezentúl például több ingyenes zeneszámot is sorba állíthatnak a saját oldalukon, míg korábban csak egyetlen egyet hallgathattak ott. Ezen kívül még zeneszámlistákat is összeállíthatnak, amelyet aztán a barátaikkal megoszthatnak. A MySpace Music főoldalán az újabb albumok megjelenését és a zenekarok koncertjeit is láthatjuk, illetve a linkeken keresztül az Amazonra kerülhetünk, ahol a különböző zeneszámokat meg is lehet vásárolni.

Ennek köszönhetően a MySpace az Amazon bevételeiből is részesedést kap, illetve a reklámbevételei is jelentősen megnőnek. A MySpace Music irányításával megbízott Courtney Holt következő terve, hogy koncertjegyeket is árusítanak majd a főoldalon, illetve a népszerűbb számok telefonos csengőhangjaival is kereskedni kívánnak majd. A bevételből természetesen a zeneipar is részesedik - olvashatjuk a Yahoo hírportál cikkében.

Holtnak a kezdetekben nem volt könnyű dolga, a MySpace Music lejátszója ugyanis lassú volt és nehezen kezelhető, illetve sokan panaszkodtak arra, hogy kevés a meghallgatható zeneszám és a zenelistákba is csak keveset lehet belepakolni. Holt a régi verziót lecseréltette egy sokkal gyorsabbra és jobbra.

A 40 éves igazgatónak ugyanakkor a minél nagyobb és gyorsabb profitra is ügyelnie kell, a zeneipar mellett ugyanis a MySpace tulajdonosa, a médiaguru, milliárdos Rupert Murdoch, aki pénz szeretne már látni cégéből, amelyet 2005-ben 580 millió dollárért vásárolt és túl sok haszna még nem származott belőle.

Komoly konkurenciát jelent a MySpace-nek a közösségi honlapok körében a Facebook, amely a felhasználók terén tavaly alaposan lehagyta Murdoch cégét: már 200 millióan használják, míg a MySpace-nek "csak" 130 millió felhasználója van. Egyedül az Egyesült Államokban van még nyerő pozícióban a MySpace: 70 millióan használják, azonban a Facebook a maga 61 milliójával már itt is a nyomában van.

Kulcsszavak: MySpace zene

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58