Távozik a MySpace elnöke és vezérigazgatója

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 23. 21:30

A pénzügyi nehézségekkel és egyre komolyabb versenytársakkal küzdő vezető közösségi oldal két legfontosabb vezetőjét leváltják, az elnök új pozíciót kap, a jelenlegi vezérigazgató pedig távozik a cégtől.

A MySpace története tipikus példája az alulról szerveződő vállalkozásoknak, melyek népszerűségük növekedésével a figyelem középpontjába kerültek, óriás médiacégek felvásárolták őket, majd ma nem igazán találják helyüket a piaci viszonyok között, és nem nagyon lehet őket termőre fordítani. A vállalatot hallatlan sikere után 2005-ben Rupert Murdoch médiamilliárdos vásárolta fel, ám gondok akadnak a nyereségessé tétellel. A gondot az jelenti, hogy mint sok más hasonló szolgáltatás esetében ,itt is az ingyenesség és a elhasználói szabadság vonzotta és vonzza a milliós felhasználói tábort, így minden fizetős szolgáltatás bevezetését jelentős ellenállás övezi. Nem véletlen, hogy a legutóbbi ilyen kísérlet is csak áttételes, a MySpace Music újraszervezésekor csak egyes számok letöltéséért kell fizetni az Amazon.com-ra átvezető linkeken keresztül, maga a szolgáltatás még mindig ingyenes. Nem könnyít a helyzeten az sem, hogy a legnagyobb rivális FaceBook már csak az USA-ban nem előzi meg a MySpace-t, ott 70 millió felhasználóval vezet 61 millió ellen ez utóbbi vállalkozás, ám összességében a FaceBooknak 200 milliós felhasználói tábora van a MySpace 130 milliójával szemben. Mindezek változást siettetnek a vállalat élén, és most be is jelentették a cég lefejezését. Miután márciusban három igazgató jelezte távozását, most Tom Anderson elnöknek keresnek új helyet a cégnél, ami egyenlő a leváltással. A jelenlegi vezérigazgató, Chris DeWolfe távozik a cégtől, és itt is beköszön a konkurencia, hiszen helyére eddig egyetlen név merült fel, az a Van Natta, aki korábban a FaceBook pénzügyi igazgatója volt.

Kulcsszavak: MySpace +céginfo CIO

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1,2 milliárd forintos tőkebefektetés a Navitasoftnál

A masszív nemzetközi jelenléttel rendelkező, energiapiacra szakosodott Navitasoft az európai megújuló energiapiac kis szereplői felé fordul. A Kék Bolygó Tőkealap milliárdos befektetését olyan felhőalapú megoldások fejlesztésére fordítják, amellyel minden energetikailag használható eszköz (pl. solar panel, elektromos autó töltők, hűtőházak) az energiapiachoz csatlakozhat, és a tulajdonosa számára pénzt termelhet. A vállalat nem titkolt célja a tőzsdére lépés előkésztése.

2022. május 17. 18:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24