Egy hét múlva kezdődik az Adattárház Fórum 2009

forrás Prim Online, 2009. április 28. 12:17

A május 5-én megrendezésre kerülő konferencia az adattárházas szakma egyik legnagyobb hazai találkozójának ígérkezik.

A konferencia kapcsán Budapestre látogat Richard Soundy, aki az első számú oszlopalapú adattárházas motor, a Sybase IQ vezető nemzetközi szakértője. Előadásában arról fog beszélni, hogy milyen szempontok alapján kell megtervezni egy olyan adatbázis-kezelőt, amelynek egyetlen célja a bonyolult, sok adatok igénylő lekérdezések minél hatékonyabb megválaszolása.

Szintén nagy érdeklődésre tart számot a Netezza bemutatkozása, amely Magyarországon első alkalommal lesz látható. A 2000-ben alapított Netezza nevéhez fűződik a hardver és szoftver integrált egységére épülő DW Appliance fogalma. A speciálisan adattárházas feladatokra tervezett célrendszerek vezető szállítója az első olyan új generációs DW-gyártó cég, amely széles körű ismertségre tett szert, és már az amerikai NASDAQ tőzsdén is megjelent.

Szintén fontos célja a konferenciának a hazai piaci helyzet feltérképezése, így a rendezvény programján szerepel szinte az összes, az adattárházas piacon aktív informatikai szállító előadása. A résztvevők az előadások során betekintést nyerhetnek az IBM, az Oracle, a Microsoft, a SAS és a Teradata adattárházas stratégiájába, és megismerhetik az aktuális termékkínálatot.

Az érdekességek közé tartozik még az SAP előadása az adattárházas lekérdezések speciális eszközökkel történő gyorsításáról és a HP Neoview platform bemutatása. Külön prezentáció foglalkozik majd a piaci és technológiai trendekkel és az adattárházas projektek sikeres irányításának üzleti kérdéseivel.

A konferencia honlapja a www.adattarhazforum.hu címen érhető el.

Kulcsszavak: adattárház konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás