A Google a világ legértékesebb márkája

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 1. 16:34

A brit Millward Brown közzétette aktuális éves toplistáját a világ legdrágább cégeiről, és koránt sem meglepő módon ismét a Google nyerte el az aranyérmet.

Immár harmadik alkalommal foglalhatja el a vezető keresőszolgáltató a dobogó legfelső fokát, hiszen a piackutatók becslése alapján a vállalat értéke meghaladja a 100 milliárd dollárt. Messze lemaradva a Microsoft és a Coca Cola követik a Google-t a második, illetve harmadik helyeken 76 valamint 67 milliárd dolláros összértékkel.
A Millward Brown statisztikai adatai szerint az IT-cégek többsége megőrizte vagy erősítette korábbi piaci pozícióját, ám akadnak olyanok is, amelyek mélyrepülésbe kezdtek, mint a Yahoo vagy a Cisco. A gazdasági válság leginkább az autóipart és a pénzügyi szektort érintette, az ezen ágazatban érdekelt vállalatok nagy része elveszítette  értékének jelentős részét.
Az aktuális lista megtekinthető a Financial Times oldalán.

Kulcsszavak: Google +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08