Különleges mozgásérzékelő az Xbox 360-hoz

Milkovits Gábor, 2009. május 2. 10:04

Olyan híresztelések kaptak szárnyra a világhálón, amelyek szerint a Microsoft egy a Nintendo Wii távvezérlőjénél sokkal újítóbb jellegű mozgásérzékelős egységet készül megjelentetni az Xbox 360 játékkonzolhoz.

A Gizmodo technológiai hírblog bennfentes Microsoftos hírforrásra hivatkozva azt állítja, hogy a szóban forgó „szenzoros rúd” a Wiimote-tól eltérően nemcsak a kéz, hanem az egész test mozgását érzékeli anélkül, hogy kézbe kellene venni. Az eszközön két szenzor valamint egy kamera és egy mikrofon is elhelyezésre kerül, amelyek így együttesen közvetítik a játékos mozgását és hangját a játékba, technikailag egyelőre nem részletezett módon. Az új mozgásérzékelő állítólag képes lesz a játékosra koncentrálni, míg az esetleg mögötte a kanapén ülő nézők/szenvedő családtagok gesztusai nem kerülnek be a játékba.

A hírforrás egyéb Xbox 360 újításokról is tudni vél: ilyen a videókonferencia funkció, valamint a játékos valódi élő mozgóképének megjelenítése egyes online játékokban. A Microsoft egyelőre semmit nem erősített meg a fentiekből, mindenesetre logikusnak tűnik, hogy a Nintendo Wiimote hatalmas sikerére előbb-utóbb a riválisok is reagálnak valamit, ami ráadásul nem lehet egyszerű koppintás. Ha a fenti hír igaz, úgy a Sony-nak is lépnie kell, ha nem akar teljesen lemaradni a PS3-mal.

Kulcsszavak: Xbox Microsoft játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38