A GTS-Datanet is megtámadná a frekvenciatendert

forrás Prim Online, 2009. május 7. 13:04

A GTS-Datanet, Magyarország egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatója szabálytalan ajánlatkérési eljárásra hivatkozva megtámadná a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának eredményét.

Az NHH a múlt év októberében hét frekvenciacsomag használatára írt ki pályázatot, ezek közül végül csupán kettő esetében hirdettek eredményt. A 26 GHz-es sáv „E” frekvenciablokkjára a GTS-Datanet és az Antenna Hungária pályázott. Az NHH 2009. április 30-án közzétett döntése szerint a frekvenciasáv tíz évre szóló kizárólagos használati jogát végül az Antenna Hungária nyerte el.

A GTS-Datanet álláspontja szerint az NHH határozata olyan ajánlatkérési eljáráson alapul, amely nem felel meg sem a pályázati kiírási dokumentációnak, sem a hatályos jogszabályoknak, így a cég a jogszerűtlen első fokú határozat megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kívánja kezdeményezni.

Az eredeti pályázati kiírás szerint a tárgyalások legkorábban 2009. január 7-én indultak volna meg az NHH és a pályázók között. Ennek ellenére a tárgyalások már december 18-án megkezdődtek, melyről a Hatóság csak december 16-án kelt levelében értesítette a pályázókat.

Az eljárás menetének megváltoztatása a pályázati kiírás módosításának minősül, amely a vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb annak közzétételétől számított 5. napon léphet hatályba, így az NHH eljárása nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek.

„Cégünk az eljárás során írásban és szóban többször sérelmezte az eljárás jogszerűtlenségét, amelyre választ nem kapott” – mondta el Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója. „Az NHH 2008. december 22-e és az eredményhirdetés között eltelt több mint négy hónapban újabb ajánlattételi lehetőséget nem biztosított a pályázók számára. Az ajánlatkérési eljárás fenti szabálytalanságai miatt azt fontolgatjuk, hogy megtámadjuk az NHH döntését” – tette hozzá.

A cég a 26 GHz-es frekvenciahasználati jogosultság esetleges megszerzése esetén árban, minőségben és választékban még előnyösebb szolgáltatásokat nyújthatna hazai és nemzetközi üzleti ügyfelei számára. Ezt a lehetőséget a GTS-Datanet kiemelten fontosnak tekinti, mivel anyavállalata, a GTS Central Europe stratégiai céljául tűzte ki, hogy a GTS csoportot Közép-Európa vezető üzleti távközlési szolgáltatójává fejlessze.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39