Új DataTraveler 410-es pendrive-ok

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 9. 21:19

A közepes árkategóriába szánja a Kingston Technology az új DataTraveler 410-et, ami megszűnő DT400-as pendrive-ok mögött hagyott piaci űrt fogja betölteni, a cég 2GB-os USB flash dirve-jai pedig lassan kivonulnak a piacról.

A DT410-es már csak a jelenleg legmagasabb, háromféle méretben készül: 8 GB, 16 GB és 32 GB tárterülettel. A nagyobb kapacitások megjelenésével vegyük figyelembe, hogy a memory penek teljes kapacitása nem használható fel adattárolásra. Egy bizonyos terület lefoglalásra kerül belőle, ezért a Windows alatt a tényleges szabad területet kisebbnek látjuk. Ez nem utal hibára, egyszerűen így működik. A DT410-esnek van egy személyes, titkosított zónája. Ez egy alapszintű, jelszóval védett tárterület, nem olyan szigorú biztonsági követelményekkel, mint az AES titkosítású USB kulcsok, de privát célokra pont megfelelő. Az adatátvitel sebességére az új pedrive-nál nem lehet majd panaszunk, annyira gyors, hogy a Windows Vista alatt használhatjuk a virtuális memória tárolójaként a ReadyBoost-tal. Ha nagyobb fájlokkal dolgozunk, ez az extra sebesség jól jöhet. A DT410 alumínium házát csúszásmentes, gumírozott felület fedi, a kihajtható késes megoldással pedig elkerülhetjük a kupakok elvesztését.
 
Mi van a 2GB-os pendrive-okkal?
 
A Kingston a piaci trendeknek és a felhasználói szokásoknak megfelelően megszüntette a 2 GB-os pendrive-ok gyártását, pontosabban, már nem vesznek fel új rendeléseket erre a kapacitásra. Így a belépő szintű pendrive-ok szerepét a 4 GB-os USB Flash memóriák veszik át. A DataTraveler Vault, A DataTraveler Vault Privacy és a DataTraveler BlackBoxok azonban továbbra is elérhetők, illetve a 2 Gb-os Flash kártyák sem szűnnek meg.

Kulcsszavak: Kingston pendrive memória

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38