A görögök felfüggesztették a Google Street View működését

Milkovits Gábor, 2009. május 12. 20:38

A görög Adatvédelmi Hatóság ideiglenesen a Street View utcafigyelő kamerás rendszer működésének felfüggesztésére kérte a Google-t addig, amíg kivizsgálják, hogy a szolgáltatás nem sérti-e az állampolgárok magánszféráját.

Az illetékesek ezzel egy időben a helyi Kapou internet-szolgáltatót is hasonló szünetre kérték. A Google hivatalos közleményében az szerepel, hogy nem kaptak részletes indoklást a hatóságtól, de természetesen mindent igyekeznek megtenni az emberek magánéletének védelme érdekében. Ilyen lépéseket már eddig is tettek, például azzal, hogy a Google Maps-be ágyazott képeken kitakarják az emberek arcát, valamint az autók rendszámát. A közleményben kihangsúlyozták, hogy szó sincs betiltásról, az Adatvédelmi Hatóság csupán további információkat kíván szerezni a szolgáltatásról és emiatt szüneteltetik ideiglenesen a tevékenységet.

A Street View autói a múlt héten kezdték el Budapest utcáit is fotózni és Jóri András adatvédelmi biztos szerint máris több lakossági panasz érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatban. A legtöbb aggályt egyébként nem is az okozza Görögországban és világszerte, hogy kiről vagy miről milyen képek kerülnek föl az internetre, bár természetesen ez is fontos szempont, hanem az, hogy a Google adatbázisa, egyelőre legalábbis, ellenőrizetlen és az sincsen szavatolva, hogy ne élhessenek vissza az információval, illetve adott idő elteltével véglegesen töröljék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás