Mozgásérzékelős Motorola mobil

Milkovits Gábor, 2009. május 13. 07:21

A Motorola bemutatta Moto W7 Active Edition mobiltelefonját, amely sajátos módon beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, így számos funkciója különféle kézmozdulatokkal vezérelhető.

A készülék a rázástól a pöccintésig sokféle kézmozgással vezérelhető, a bejövő hívás csengőhangjának elnémításához például elegendő átfordítani a telefont, de ugyanezzel a mozdulattal az emlékeztetőt vagy a zenét is meg lehet szakítani. Ha pedig kétszer megrázzuk a W7-et, máris kedvenc alkalmazásunkban találjuk magunkat. Hogyha a zeneszámok között szeretnénk előre, illetve hátra ugrani, ehhez elegendő a mobilt jobbra, vagy balra mozgatni. Az nyilvánvalóan csak gyakorlati teszteléssel lenne kideríthető, hogy mindezek a funkciók milyen mértékben kapcsolhatnak be idegesítő módon maguktól véletlenszerűen, azonban erre egyelőre nincs sok lehetőség. A Motorola ugyanis először csak Dél-Amerikában és a Távol-Keleten tervezi forgalmazni a készüléket, még a második negyedév folyamán.

A Motorola W7 a speciális mozgásvezérlésen kívül mp3 lejátszóval, 8 GB-os választható memóriakártyával, FM rádióval, lépésszámlálóval, illetve két kamerával van felszerelve, melyekből az egyik a videótelefonálást szolgálja. Árat a gyártó egyelőre nem közölt.

Kulcsszavak: Motorola mobiltelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagygombos okostelefon az idősebb korosztálynak

Új, az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az EVOLVEO. Az Easyphone AD könnyen kezelhető, nagygombos, érintőképernyős telefon, amely ötvözi a hagyományos és okostelefonok legjobb tulajdonságait.

2019. december 9. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás