Illegális letöltésért 1 évre kikapcsolhatják a netet

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 13. 11:49

Habár pár héttel ezelőtt kudarcba fulladt a voksolás, a tegnapi ülésen már a francia nemzetgyűlés megszavazta az illegális letöltést tiltó kormánypárti javaslatot.

Második nekifutásra végre sikerült elfogadtatnia Sarkozynek a vitatott törvénytervezetet, a képviselők közül 296-an igennel, 233-an pedig nemmel szavaztak, így törvényerőre emelkedhet a rendelet. Az államelnök felszólította a párttagokat, hogy jelenjenek meg a voksoláson, hogy elkerüljék a javaslat újabb megbukását. A tervezetnek számos kritikusa akad, ugyanis az abban megfogalmazottak alapján bírói végzés nélkül megvonhatják a jövőben az előfizetőktől az internetkapcsolatot, ha azokat szerzői jogsértésen kapják. Egy újonnan létrehozandó hivatal hatáskörébe fognak tartozni az online kalózkodással kapcsolatos bűncselekmények. A testület először e-mailben figyelmeztetné a felhasználókat a jogsértő műveletekkel járó szankciókra, ezt követően ajánlott levélben is felszólítanák a kalózkodókat, hogy hagyjanak fel illegális tevékenységükkel, ám ha a postai értesítés is süket fülekre talál, akkor a hatóságnak jogában áll akár egy évre felfüggeszteni a jogsértő személy internethozzáférését, akinek a webmegvonás ellenére is tovább kellene fizetnie az előfizetési díjat.
A törvénytervezetet még át kell préselni a szenátuson is, ám a tegnapi szavazási eredménye után már biztos, hogy engedélyezni fogják a rendelet életbe léptetését. A projekt bírálói szerint a törvényjavaslat ellenkezik az EU-szabályokkal, ám Sarkozyék nem így gondolják...

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén először ismerik el a zöld vállalatirányítást

A zöld szempontok szerint történő vállalatirányítási megoldásokat ismeri el az IFUA Green Controlling Díj, amelynek pályázatát német mintára az idén először hirdeti meg Magyarországon az IFUA Horváth & Partners.

2021. március 9. 09:46

Elindult a Hiventures StartupHER!

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures harmadik alkalommal hirdeti meg startupher programját, amelynek célja a női vállalkozók, startupperek támogatása. A kampány során a jelentkező női vállakozókat kiváló szakértői csapat és neves mentorok segítik majd ötletük kidolgozásában és fejlesztésében. A legjobbak idén is 15 millió forintos inkubációs befeketési lehetőséget kapnak.

2021. március 8. 19:44

A Xerox bővíti igazgatóságát

A munkahelyi megoldásokat biztosító Xerox Holdings Corporation technológiai vállalat bejelentette, hogy Nichelle Maynard-Elliott és Margarita Paláu-Hernández is bekerül az igazgatóság új tagjainak jelöltjei közé, akiket az éves részvényesi találkozón választanak majd meg 2021. május 20-án. Így az igazgatók száma kilencre bővülhet.

2021. március 8. 18:13

Nőtt a női vezetők száma a Schneider Electricnél

Tovább bővült az elmúlt egy évben a női felsővezetők száma a Schneider Electric hazai érdekeltségeinél, a budapesti központban például már a menedzsment negyedét adják a hölgyek. A vállalat ismét szerepel a Bloomberg Nemi Egyenlőségi Indexében (Gender Equality Index - GEI) és globális szinten 2025-re 30 százalékra bővítené a nők arányát a felsővezetésben. 

2021. március 8. 16:27

A Menedzserszövetség sokszínűségi kampánya

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért 2021. március 8.-án az Instyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel.

2021. március 8. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59