Műholdas tájékozódási fesztivál Tatán

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 15. 11:49

Tájékozódási versenyt rendez Tatán a GPSGames nevű közösség szombaton, Műhód Fesztivál néven.

A résztvevők a versenyben műholdas helyzet-meghatározót, azaz GPS-t használhatnak. Indulás előtt a szervezők a készülékbe töltik a szükséges adatokat, majd a gyalog vagy kerékpárral rajtoló versenyzők maguk döntik el, hogy az egyes pontokat milyen sorrendben érintik.

 Az indulók szombat reggel nyolctól délután egy óráig vághatnak neki a távnak a tatai Öreg-tó Kemping melletti bázisról. Nevezni a helyszínen lehet, és igény esetén GPS is kölcsönözhető. Érdemes családdal, gyerekekkel érkezni, mert a cél nem a sokórás, kimerítő erőpróba, de érdemes erdei, tóparti gyaloglásra készülni.

 A kategóriák első három helyezettje kupát és oklevelet kap, a résztvevők között számos túrázáshoz használható tárgyat sorsolnak ki. A verseny mellett tájfutásból tart bemutatót a Budapesti Tájfutó Szövetség a bázison, a GPSGames pedig helyszínfelismerő játékot szervezett. Az indulók az Öreg tó partján készített fényképeket kapnak, feladatuk a kép készítési helyét koordinátákkal minél pontosabban bemérni. A programról a GPSGames.hu oldalon található részletes információ.

Kulcsszavak: műhold sport GPS

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27