A Warner tényleg megszabadul az AOL-tól

Milkovits Gábor, 2009. május 29. 07:45

Az eddigi híreket megerősítve a Time Warner bejelentette, hogy még az idén leválasztja magáról régóta gyengélkedő internetes részlegét, az America Online-t (AOL).

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a Warner igazgatótanácsa jóváhagyta a tervet. A döntés értelmében a társaság megvásárolja az AOL Google tulajdonában lévő 5 százalékát, majd pedig a teljes leválasztott céget felkínálja saját részvényeseinek. A Time Warner több mint egy hónapja már jelezte a nyilvánosság előtt szándékát, amiről korábban is már tudni lehetett, mivel márciusban felfogadták Tim Armstrong-ot, a Google korábbi hirdetésszervezőjét, hogy álljon az AOL élére, valószínűleg abból a célból, hogy helyrerázza a későbbiekben önállósuló céget.

Az AOL - Time Warner egyesülést a pénzügyi világ az egyik legnagyobb kudarcot hozó vállalat-egyesítésként tartja számon. A 2001-ben tetőző „dotcom boom” hatására az AOL értéke olyan hatalmasra duzzadt a technológiai tőzsdén, hogy 147 milliárd dollárért meg tudta vásárolni a Time Warner médiabirodalmat. Akkoriban az AOL bevételeinek döntő hányada a betárcsázós internet-díjakból származott, ez a forrás azonban 2002 óta folyamatosan apad. Ezt követően az online reklámokra próbált összpontosítani a cég, itt azonban hamarosan lekörözte a Google meg a többi vetélytárs. A válság miatt még inkább visszaeső bevételek aztán végképp betették a kaput, ennek ellenére Jeff Bewkes Time Warner-vezér úgy nyilatkozott, hogy szerinte az AOL független internetes vállalatként jobban kibontakozhat majd a jövőben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09