Veszélyes DirectX hiba az XP-n, érkezik a javítás

Milkovits Gábor, 2009. május 29. 20:02

A Microsoft egy veszélyes biztonsági rést fedezett fel a Windows XP, Windows 2000 Service Pack 4 és Windows Server 2003 szoftverek DirectX-kezelő alkalmazásán, amelyhez már dolgozik a javítófolton, addig is pedig áthidaló megoldást kínál a felhasználóknak.

A Microsoft közleményében külön kihangsúlyozza, hogy a sebezhetőség nem érinti a Vistát, ez azonban nemigen vigasztalja azokat a tömegeket, akik még mindig XP-t használnak és a váltással most már valószínűleg bevárják az év végén érkező Windows 7-et. A biztonsági rést kihasználó támadónak egy előre megszerkesztett weboldalra kell csalogatnia a felhasználót, ha azonban ez sikerül, onnan kezdve átveheti a teljes körű jogosultsággal járó ellenőrzést a megtámadott gép felett.

A Microsoft már dolgozik a hibát kijavító rendkívüli folton, addig pedig a felhasználók rendelkezésére bocsát egy olyan metódust, amellyel megakadályozható a sebezhetőség kihasználása. A http://support.microsoft.com/kb/971778 címen elérhető workaround ugyan angol nyelvű, azonban a „Fix it” ikonra kattintva a ’Varázsló’ segítségével automatikusan is elvégezhető a módosítás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38