Veszélyes képernyőkímélők

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 29. 20:44

A McAfee óvatosságra inti az internetezőket a világhálón fellelhető képernyőkímélőktől, ugyanis nagy az esély arra, hogy ha ilyen szoftverek után kutatunk, akkor fertőzött fájlokra bukkanunk.

A biztonságspecialista "The Web’s Most Dangerous Search Terms" című tanulmányában az olvasható, hogy a Screensaver kifejezésre történő keresésekre kidobott találatok 60%-a veszélyes lehet a felhasználók számítógépére, ugyanis azok vírusosak. Ám nem csupán a képernyővédők rejtegetnek veszélyt, hanem az olyan keyword-okra megjelenő találatok nagy része is, amelyek tartalmazzák a Free kulcsszót, ám a lírai dalokat vagy az otthoni munkát kínáló ajánlatok között is sok a fertőzött honlap. A legkevésbé veszélyes kategóriába sorolták a szakemberek az egészségügyi témákkal foglalkozó site-okat.
A McAfee munkatársai ismét rávilágítottak arra, hogy a hackerek többsége már él a keresőoptimalizálás kínálta lehetőségekkel, és szakszerű módon felhozzák fertőzött oldalaikat a találati lista elejére, hogy minél több látogatót (lehetséges áldozatot) csalogassanak vírusos honlapjukra. Akik pedig sajnálják az időt az optimalizálással járó fáradtságos munkára, azok fizetett hirdetéseken keresztül próbálják elérni a szörfölőket.
Ha olvasóink biztonságos forrásból szeretnének képernyőkímélőkhöz jutni, akkor látogassanak el a letoltes.com-ra, ahol több tucat ScreenSaver közül válogathatnak.  http://letoltes.prim.hu/rovat/1530/

Kulcsszavak: security McAfee vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05