Operával és Firefox-al érkezhet a következő Windows

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 31. 16:15

A Wall Street Journal legfrissebb számában az olvasható, hogy az Európai Bizottság ismét szankciókkal sújthatja a Microsoftot, ha az nem építi be operációs rendszereibe az alternatív browsereket is.

Az Internet Explorer szoros összekapcsolása a Windows-al a redmondi konszern versenyellenes magatartásáról tesz tanúbizonyságot, állítja az Opera, ám ugyanezen a véleményen van Brüsszel is. Neelie Kroes, versenyügyi biztos azt fontolgatja, hogy rákényszerítse a szoftveróriásra az egyéb böngészők operációs rendszerbe való integrálását. Ez azt jelentené, hogy a Windows telepítése során a felhasználók kiválaszthatnák a felkínált alternatív browserek közül a nekik tetszőt, és azt beállíthatnák alapértelmezettként is. A WSJ jelentése szerint azonban ennyivel nem érné be az EB, hiszen azt is el szeretnék érni, hogy a Microsoft  az Update-funkción keresztül felajánlja a már telepített operációs rendszereket használóknak is a konkurens termékekre történő váltás lehetőségét.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08