A Microsoft a jövő játékain dolgozik: kontroller, ami nincs és mégis van

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 3. 08:14

Az E3 elektronikai szakkiállításon a Microsoft ismertette a jövő játékaival kapcsolatos elképzeléseit, köztük egy olyan kontrollert, ami arcokat, érzelmeket és mozdulatokat képes felismerni.

Amikor a két nagy, az Xbox és a PlayStation3 harcából meglepő módon a Nintendo olcsó és kisebb tudású Wii konzolja került ki győztesen, a játékipar szereplői elkezdték újraértelmezni eddigi elképzeléseiket. A Wii hardvere, egyszerűsége ellenére, kitűnő játékélményt kínált, mindezt egy mozgásérzékelő kontrollerrel megfejelve, mely tovább segítette az addig is szárnyaló értékesítéseket. Nem véletlen tehát, ha a Microsoft is hasonló irányba gondolkodik, hiszen kit érdekel újabb néhány millió, a grafikus magba integrált processzor, ha a teljesítmény nem fordítható le játékélményre.

A Natal nevű projekt lényege, hogy egy fizikai valójában csak egy kis doboz formájában érzékelhető eszköz, mely képes az emberi akciókat, reakciókat érzékelni. Az eszköz szenzorokra és a beérkező információk intelligens feldolgozására épül, a beépített kamera, térérzékelő, mikrofon adatait elemzi és alakítja át a játékkonzol számára feldolgozható információkká. A végeredmény pedig aligha írható le jobban, mint a például a Különvélemény című filmből ismert jelenet, amikor főhősünk kezének mozgatásával nyit meg mappákat, böngészik az információk között. A gyakorlatban ez azt jelenheti, hogy a Microsoft ahelyett, hogy saját vezetékes vagy vezeték nélküli kontrollereken dolgozna, egy teljesen új megközelítésen dolgozik, vagyis a jövő teniszmérkőzéseit nem irányítóval a kezünkben, de akár tenyerünk mozgatásával játszhatjuk le.
 

Kulcsszavak: játék Xbox Microsoft

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Samsung 2021-es tévékkel a környezetbarát jövőért

A Samsung januári virtuális rendezvényén, a First Look eseményen a legújabb Neo QLED és MicroLED fejlesztéseinek bemutatása mellett megerősítette elköteleződését a fenntarthatóság és hozzáférhetőség mellett. A vállalat legújabb modelljei és technológiai fejlesztései megváltoztatják a televízió háztartásokban betöltött szerepét, miközben a felhasználók széles körének nyújtanak megbízható megoldást.

2021. február 18. 16:27

A hazai autóstársadalom is sebességet váltott

2020-ban alig néhány hét alatt felborult a mindennapok korábbi rendje. Azt ugyan lehetetlen megjósolni, hogy mennyire lesznek tartósak ezek a változások, de az egyértelmű, hogy a járványhelyzet hatására tartósan felértékelődött a saját gépjármű szerepe, az autósok pedig keresik a praktikus és költséghatékony megoldásokat. Ennek az egyik nagy nyertese a négyévszakos abroncs.

2021. február 18. 12:11

Ezek voltak a legnépszerűbb karórák 2020-ban

Bár a koronavírus járvány első hulláma miatti kijárási korlátozások nem kímélték a hazai órapiacot, az év második felében valamelyest magára talált a szegmens. „Bár Casio hazájában, Japánban is korlátozásokra volt szükség a koronavírus elleni küzdelem miatt, ennek ellenére kis késéssel sikerült bevezetni a legtöbb újdonságot” – hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere, Nagy Sándor. 

2021. február 15. 10:24

Ultrarövid vetítési távolságú 4K lézerprojektor a Samsungtól

A vállalat az őszi „Life Unstoppable” virtuális konferencián mutatta be legújabb, ultrarövid vetítési távolságú, 4K lézerprojektorát, a Premiere-t, amely most Magyarországra is megérkezik. Az új projektor az otthon kényelmében biztosít szélesvásznú moziélményt. A Premiere a díjnyertes Lifestyle termékportfólió legújabb csúcskészüléke. 

2021. február 12. 11:18

Reneszánszát éli a saját autóval való közlekedés

A koronavírus-járvány világszerte tartósan befolyásolja az emberek mobilitási szokásait. A személygépkocsik használata nagyot nőtt, míg az utóbbi években virágzó utazásmegosztó- és telekocsi-szolgáltatások jelentősen visszaestek. Elmondható, hogy Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban az emberek jobbára hűségesek maradnak a hagyományos mobilitási koncepciókhoz: a járművek megosztása, vagy a spontán fuvarhívás formájában történő közösségi közlekedés ebben a négy országban szinte semmilyen szerepet sem játszik. 

2021. február 10. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55