Továbbfejlesztett videós képességek a Canon EOS 5D Mark II új firmware-jében

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 3. 12:55

Az 5D esetében a videózás korai integrálása számos hátránnyal is járt, a videó módban szinte semmit sem lehetett állítani, ezen változtat alapjaiban az új firmware.

Amikor a Canon bemutatta az EOS 5D-t, a gép úttörő szerepet vitt a HD felbontású videózás meghonosításában a DSLR kategóriában, így ma már szinte elvárás lett az ilyen képesség, már a belépőszintű gépeknél is. A Canon tehát igen dicséretes szerepet vállalat ezen a téren, ám az elsőség azt jelentette, hogy korántsem sikerült tökéletesre a videó üzemmód. A legnagyobb gond az volt, hogy szinte semmilyen manuális kontrollt nem biztosított a gép ilyenkor, márpedig ha valaki tükörreflexes gépet vesz, azt éppen azért teszi, hogy maga adhassa meg a beálltásokat. A legfontosabb frissítés éppen ez, vagyis az ISO értéktől kezdve különböző kézi beállítások lehetősége az EOS 5d-ben, így a gép szoftveresen is kihozza a legtöbbet hardveres képességeiből. Ezen túl számos más újítást tartalmaz az alapszoftver frissítése, mint a különböző nyelvű menük javítása, a BG-E6 markolat-akku kezelésének módosítása, a peremsötétedés kompenzációját is finomították az ALO és Highlight Tone Priority működését. A Canon EOS 5D Mark II firmware v1.1.0-s változata a gyártó oldaláról érhető el a frissítés menetét leíró kiegészítéssel együtt.

Kulcsszavak: Canon kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24