Szoftvercég lett az Intelből

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 7. 19:00

A világ legnagyobb processzorgyártója a Wind River 884 millió dolláros felvásárlásával direkt piaci szereplővé lép elő a például bank automatákban, pénztárgépekben használatos beágyazott szoftverek terén.

Az Intelről természetesen elsőre mindenkinek a hardvergyártás jut eszébe, legyen szó központi magokról, alaplapi lapkakészletekről, vagy éppen újfajta SSD memóriákról. A vállalat azonban már régóta kacsintgat a szoftver oldalra is, ami természetes is, hiszen hardver termékei sikerének biztosítása érdekében itt is képviseltetnie kell magát. Az elemzők szerint azonban a rekordösszegű szoftvercég felvásárlás, a Wind River 884 millió dolláros megvásárlása egészen más kategória, és jól jelzi a cég jövőbeni szándékait. A már korábban is érezhető trend, miszerint a hardver helyett inkább a szoftveres oldalra koncentrálnak a felhasználók, egyre erősödik. Ennek egyik oka a szoftverek elengedhetetlen frissítése bizonyos helyzetekben, ám az akár évekkel ezelőtti hardver ma már szinte minden vállalati alkalmazáshoz bőségesen elegendő, így ennek frissítését hagyják utoljára. Különösen igaz ez az utóbbi időben kibontakozott gazdasági válságban, amikor minden IT fejlesztésre költött pénzt kétszer is megnéznek a cégek. Az Intel tehát stratégiát váltott, egyetlen nagy felvásárlással szoftvercéggé nőtte ki magát. A beágyazott szoftverek területe igen ígéretes, és itt nem kell eddigi partnereivel, az Apple-el, vagy a Microsofttal nyíltan konkurálnia, a hiszen a legtöbben szinte nem is veszi észre ezeknek a szoftvereknek a létezését, jóllehet nap mint nap használják azokat öntudatlanul is, egy italautomata, vagy egy kártyás vásárlás alkalmával.

Kulcsszavak: Intel +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08