Hárommilliárd forint feletti árbevételt ért el az XAPT

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 08:32

Történetének legkiemelkedőbb évét zárta tavaly az informatikai XAPT Hungary Kft., amely 2007-hez képest 34 százalékos növekedéssel 3,017 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Schvarcz Zoltán, az XAPT ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen pénteken.

A Microsoft Dynamics-alapú vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó, 2000-ben alapított vállalat ügyvezetője kiemelte: a cég elsősorban exportbevételeinek köszönhetően tudta ilyen jelentős mértékben növelni árbevételét a 2007-es 2,253 milliárd forintról. Az XAPT üzemi eredménye 25 százalékkal emelkedett 2008-ban, az előző évhez viszonyítva.

Schvarcz Zoltán rámutatott: a növekedés motorját tavaly az XAPT saját fejlesztésű szoftvereinek, iparági megoldásainak értékesítése és bevezetése jelentette.

Aláhúzta: összességében a cég minden üzletágában minden tevékenysége növekedett. A Microsoft Dynamics AX üzletág árbevétele 18 százalékkal nőtt, elsősorban az Egyesült Államokban, valamint Kanadában lévő projektek bevételei miatt. A Microsoft Dynamics NAV üzletág 45 százalékkal növekedett 2008-ban az előző évhez képest, miután az XAPT megvásárolta egyik vetélytársának a Navconsult Kft-nek hasonló üzletágát, dolgozóival és ügyfélbázisával együtt. A legnagyobb mértékben - 168 százalékkal - az infrastruktúra üzletág árbevétele növekedett, azonban elsősorban azért, mert cég szoftverértékesítése csak 2007 közepén kezdődött meg.

Az ügyvezető szerint annak ellenére sikerült a vállalatnak kiváló árbevételt elérnie, hogy a gazdasági válság miatt már a tavalyi év elején érezhető volt a potenciális ügyfelek elbizonytalanodása, a projektek halasztásának előtérbe kerülése, míg az év második felében szinte leállt a piac.

A közel száz főt foglalkoztató társaság - amely egy év alatt csaknem megduplázta munkavállalóinak számát - jelentős mértékben bővítette külföldi projektjeit is, így már vannak megbízásai Észak- és Dél-Amerikán kívül a Közel-Keletről és Afrikából is.

Schvarcz Zoltán kiemelte: az XAPT Hungary-ben 2008 novemberében többségi tulajdonjogot szerzett egy osztrák befektetői csoport, a New Frontier International Holding Gmbh, amelynek célja, hogy felépítse a kelet-közép európai régió egyik legjelentősebb informatikai szolgáltató cégcsoportját. A csoport segítségével kialakítható piaci és szakmai együttműködés révén az XAPT tovább növelheti majd jelenlétét az exportpiacokon - vélte az ügyvezető.

A kanadai és amerikai leányvállalatokkal is rendelkező magyar cég 2009-re 3,5 milliárd forint árbevételt tűzött ki célul, valamint tervei között szerepel nemzetközi értékesítési tevékenységének fokozása és potenciális felvásárlási célpontok keresése is.

Kulcsszavak: Xapt-hu +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legveszélyesebb szokások az utakon

A magyar autósok 67%-a szerint idegesítő, ha valaki használja a mobilját vezetés közben. – derül ki Európa egyik vezető gumi- es autószerviz hálózatának, a KwikFit internetes felméréséből. A közlekedésbiztonsági kérdőívet több mint 1000 jogosítvánnyal rendelkező autóvezető töltötte ki minden korosztályból.

2019. december 11. 17:16

Hogyan lehet legjobban megtéríteni az automatizációs befektetésünket?

A robotikával kapcsolatos összköltség mértéke folyamatos csökkenésben van. A McKinsey szerint az átlagos ár, amit egy robotért kell kifizetni, az elmúlt 30 év alatt minimum a felére esett, és az elkövetkező években még ennél is nagyobb csökkenésre lehet számítani*.

2019. december 11. 15:40

Google BERT: Magyarországon is fut a valaha volt egyik legjelentősebb algoritmus-módosítás

Danny Sullivan Twitteren jelentette be, hogy az angol után 70 másik nyelven köztük magyar nyelven is fut már a BERT algoritmus. És hogy mi az a BERT algoritmus? A Google hivatalos közleménye szerint: ” talán a legnagyobb lépés a keresés történetében“.

2019. december 11. 11:02

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás