Hárommilliárd forint feletti árbevételt ért el az XAPT

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 08:32

Történetének legkiemelkedőbb évét zárta tavaly az informatikai XAPT Hungary Kft., amely 2007-hez képest 34 százalékos növekedéssel 3,017 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Schvarcz Zoltán, az XAPT ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen pénteken.

A Microsoft Dynamics-alapú vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó, 2000-ben alapított vállalat ügyvezetője kiemelte: a cég elsősorban exportbevételeinek köszönhetően tudta ilyen jelentős mértékben növelni árbevételét a 2007-es 2,253 milliárd forintról. Az XAPT üzemi eredménye 25 százalékkal emelkedett 2008-ban, az előző évhez viszonyítva.

Schvarcz Zoltán rámutatott: a növekedés motorját tavaly az XAPT saját fejlesztésű szoftvereinek, iparági megoldásainak értékesítése és bevezetése jelentette.

Aláhúzta: összességében a cég minden üzletágában minden tevékenysége növekedett. A Microsoft Dynamics AX üzletág árbevétele 18 százalékkal nőtt, elsősorban az Egyesült Államokban, valamint Kanadában lévő projektek bevételei miatt. A Microsoft Dynamics NAV üzletág 45 százalékkal növekedett 2008-ban az előző évhez képest, miután az XAPT megvásárolta egyik vetélytársának a Navconsult Kft-nek hasonló üzletágát, dolgozóival és ügyfélbázisával együtt. A legnagyobb mértékben - 168 százalékkal - az infrastruktúra üzletág árbevétele növekedett, azonban elsősorban azért, mert cég szoftverértékesítése csak 2007 közepén kezdődött meg.

Az ügyvezető szerint annak ellenére sikerült a vállalatnak kiváló árbevételt elérnie, hogy a gazdasági válság miatt már a tavalyi év elején érezhető volt a potenciális ügyfelek elbizonytalanodása, a projektek halasztásának előtérbe kerülése, míg az év második felében szinte leállt a piac.

A közel száz főt foglalkoztató társaság - amely egy év alatt csaknem megduplázta munkavállalóinak számát - jelentős mértékben bővítette külföldi projektjeit is, így már vannak megbízásai Észak- és Dél-Amerikán kívül a Közel-Keletről és Afrikából is.

Schvarcz Zoltán kiemelte: az XAPT Hungary-ben 2008 novemberében többségi tulajdonjogot szerzett egy osztrák befektetői csoport, a New Frontier International Holding Gmbh, amelynek célja, hogy felépítse a kelet-közép európai régió egyik legjelentősebb informatikai szolgáltató cégcsoportját. A csoport segítségével kialakítható piaci és szakmai együttműködés révén az XAPT tovább növelheti majd jelenlétét az exportpiacokon - vélte az ügyvezető.

A kanadai és amerikai leányvállalatokkal is rendelkező magyar cég 2009-re 3,5 milliárd forint árbevételt tűzött ki célul, valamint tervei között szerepel nemzetközi értékesítési tevékenységének fokozása és potenciális felvásárlási célpontok keresése is.

Kulcsszavak: Xapt-hu +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

A játékipar és a VR hajtja a szórakoztató- és médiaipar fejlődését

A globális szórakoztató- és médiaipar tavaly ugrásszerűen fejlődött, meghaladva az általános világgazdasági növekedést. A 2020-as, világjárvány okozta 2,3%-os csökkenést követően a szektor bevételei 2021-ben erőteljesen, 10,4%-kal emelkedtek, 2,12 ezer milliárd dollárról 2,34 ezer milliárd dollárra. 

2022. június 30. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24