Hárommilliárd forint feletti árbevételt ért el az XAPT

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 08:32

Történetének legkiemelkedőbb évét zárta tavaly az informatikai XAPT Hungary Kft., amely 2007-hez képest 34 százalékos növekedéssel 3,017 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Schvarcz Zoltán, az XAPT ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen pénteken.

A Microsoft Dynamics-alapú vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó, 2000-ben alapított vállalat ügyvezetője kiemelte: a cég elsősorban exportbevételeinek köszönhetően tudta ilyen jelentős mértékben növelni árbevételét a 2007-es 2,253 milliárd forintról. Az XAPT üzemi eredménye 25 százalékkal emelkedett 2008-ban, az előző évhez viszonyítva.

Schvarcz Zoltán rámutatott: a növekedés motorját tavaly az XAPT saját fejlesztésű szoftvereinek, iparági megoldásainak értékesítése és bevezetése jelentette.

Aláhúzta: összességében a cég minden üzletágában minden tevékenysége növekedett. A Microsoft Dynamics AX üzletág árbevétele 18 százalékkal nőtt, elsősorban az Egyesült Államokban, valamint Kanadában lévő projektek bevételei miatt. A Microsoft Dynamics NAV üzletág 45 százalékkal növekedett 2008-ban az előző évhez képest, miután az XAPT megvásárolta egyik vetélytársának a Navconsult Kft-nek hasonló üzletágát, dolgozóival és ügyfélbázisával együtt. A legnagyobb mértékben - 168 százalékkal - az infrastruktúra üzletág árbevétele növekedett, azonban elsősorban azért, mert cég szoftverértékesítése csak 2007 közepén kezdődött meg.

Az ügyvezető szerint annak ellenére sikerült a vállalatnak kiváló árbevételt elérnie, hogy a gazdasági válság miatt már a tavalyi év elején érezhető volt a potenciális ügyfelek elbizonytalanodása, a projektek halasztásának előtérbe kerülése, míg az év második felében szinte leállt a piac.

A közel száz főt foglalkoztató társaság - amely egy év alatt csaknem megduplázta munkavállalóinak számát - jelentős mértékben bővítette külföldi projektjeit is, így már vannak megbízásai Észak- és Dél-Amerikán kívül a Közel-Keletről és Afrikából is.

Schvarcz Zoltán kiemelte: az XAPT Hungary-ben 2008 novemberében többségi tulajdonjogot szerzett egy osztrák befektetői csoport, a New Frontier International Holding Gmbh, amelynek célja, hogy felépítse a kelet-közép európai régió egyik legjelentősebb informatikai szolgáltató cégcsoportját. A csoport segítségével kialakítható piaci és szakmai együttműködés révén az XAPT tovább növelheti majd jelenlétét az exportpiacokon - vélte az ügyvezető.

A kanadai és amerikai leányvállalatokkal is rendelkező magyar cég 2009-re 3,5 milliárd forint árbevételt tűzött ki célul, valamint tervei között szerepel nemzetközi értékesítési tevékenységének fokozása és potenciális felvásárlási célpontok keresése is.

Kulcsszavak: Xapt-hu +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eltűnhet 2040-re a rák és a cukorbetegség?

A világszerte zajló digitális transzformáció minden szektorra, így az egészségügyre is jelentős hatással lesz, amelynek hagyományos szereplői nem biztos, hogy készen állnak a változtatásra, azonban az új belépők és a fogyasztók által használt technológia kikényszeríti azt – derül ki a Deloitte tanulmányából

2019. július 21. 11:49

Ezek a legnépszerűbb robotikai termékek

Az MKIK GVI (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet) 2019 májusában készült kutatása szerint hazánkban igen nagy az automatizálási potenciál, ám mégis az a jellemző, hogy az automatizációs befektetések száma nem éri el az elvárt mértéket. 

2019. július 20. 12:10

Földrengés ellen védi az olimpia helyszíneit a Bridgestone

A Bridgestone olyan speciális rengéscsillapító technológiát szállított a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok két újonnan épült helyszínéhez, amely a földrengések hatásai ellen védi az épületeket. A két épület, a Tokyo Aquatics Centre, az úszás, a műugrás és a műúszás versenyeknek, az Ariake Arena pedig a röplabda és a kerekesszékes korsárlabda versenyeknek ad majd otthont. Mivel ezeken az eseményeken több tízezer szurkoló vesz majd részt, a Tokióban gyakori földrengésekkel szembeni védelmük kiemelten fontos.

2019. július 20. 09:50

Munkaerő-kisokos nagyvállalatoknak 7 lépésben

A vállalatok ma már egyre nagyobb kihívásokkal találják szembe magukat, ha a szakképzett munkaerő megtalálásáról van szó. Több kutatásból is kiderül, hogy a munkaerőpiac legnagyobb része Z és Y generációs fiatalokból áll, előbbiek – az 1995 és 2010 között születettek – pedig 2025-re a globális munkaerő 75 százalékát teszik majd ki. 

2019. július 19. 17:34

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EFISZ és a Debreceni Egyetem

A közös gondolkodás és hosszú távú együttműködés megalapozása céljából 2019. július 18-án ünnepélyes keretek között stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége, valamint a Debreceni Egyetem.

2019. július 19. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás