Magyar diákok nyerték a 2009-es ThinkQuest nemzetközi weboldalépítő versenyt

forrás Prim Online, 2009. június 18. 16:53

A magyar diákok nyerték meg az Oracle 2009-es ThinkQuest weboldalépítő versenyt. Az Oracle Oktatási Alapítvány által szponzorált versenyen a tanulói csapatoknak szabadon választott témában kell oktatási weboldalt készíteniük.

A Bornemissza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti és Általános Iskola helyi diákjai „Csokoládészimfónia” nevű weboldalukkal nyerték meg a 15 éven aluliak kategóriájának versenyét. A honlapon különböző oldalakról mutatták be a csokoládét a kakaófa növekedésétől kezdve a csokoládé történetén és készítésén, valamint élettani hatásain és művészetekben történő megjelenítésén át sok-sok ínycsiklandó receptig.

A győzteseket 83 ország 955 csapata közül választották ki. A legjobbak a következő országokból kerültek ki: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, India, Kína, Magyarország, Olaszország, Pakisztán, Szingapúr és Törökország.

A csapatoknak mintegy nyolc hónap állt rendelkezésükre a kutatómunka elvégzéséhez és a weboldal elkészítéséhez. Önkéntesekből álló nemzetközi zsűri tekintette meg a pályamunkákat, valamint választotta ki a három korcsoport első három helyezettjét és a különdíjasokat. A bírák emellett egy „Általános témaköri díjjal” jutalmazták azt a pályamunkát, amely a legsokoldalúbban mutat be egy globális témakört.

A nyertes weboldalak teljes listája

 

Kulcsszavak: oktatás verseny

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb részletek Kennedy halálának napjáról

Dallas, 1963. november 22.: John F. Kennedy merénylet áldozata lesz, ezzel minden megváltozik. A gyilkosságról megannyi akta készült, sok könyv és film próbálta feltárni az okokat és a következményeket, de magát a szörnyű napot részleteiben eddig még nem sikerült valóságszerűen rekonstruálni. A Viasat History csatorna Kennedy halálának napja című dokumentumfilmje bemutatja az elnök halálát megelőző órákat korabeli szemtanúk – köztük az elnök egyik testőrével – és soha nem látott archív felvételek tolmácsolásában. 

2019. november 22. 10:20

Dell Technologies: új stratégiai célkitűzések 2030-ra

A Dell Technologies messzemenő célok kitűzésével vág neki a felelősségvállalás és innováció új évtizedének, amelyek világszerte növelni fogják a vállalat társadalmi befolyását. Ez az új stratégia adja a vállalat 2030-as Progress Made Real tervének pilléreit, melynek alapja az a meggyőződés, hogy a technológia és az adatok ötvözve az emberi tudással a világ pozitív hajtóerői, és mindig is azok lesznek.

2019. november 22. 09:08

Különleges repülőgép szállt fel München mellett

2019. november 19-én a világon először repült valós környezetben úgynevezett aeroelasztikusan szabott szárnyakkal rendelkező repülőgép, melyben a szénszálas kompozit széliránya változik a szárny mentén. 

2019. november 21. 18:57

Szárnyal az ipari aukciók világa

Egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy feleslegessé váló ipari eszközeit online aukción értékesíti. A piac legnagyobb hazai szereplője, az Intergavel Kft. idén már 173 internetes árverést szervezett meg, ugyanannyit, mint működésük első tíz évében összesen. Ez pedig nemcsak a berendezésekre licitáló vevőknek jó hír, hanem az újrahasznosítás elvét tekintve a környezetnek is. A cég ügyvezetője az autóipar átalakulásától várja a következő nagy felpezsdülést.

2019. november 21. 17:20

Nőket hív programozni nyitási ösztöndíjával a Wild Code School

A nemzetközi programozó iskola budapesti startolásának alkalmából öt női jelentkezőnek térítésmentes képzést kínál januárban induló webfejlesztő kurzusára. Az iskola nemzetközi szinten több, mint 200,000 eurót szán női ösztöndíjak biztosítására. A kezdeményezés hazai partnerei a SHE.HU női magazin és az Egyenlítő Alapítvány, célja pedig, hogy több nőt vonzanak a jellemzően férfiak dominálta iparágba. 

2019. november 21. 15:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás