Xpress ADSL: Dupla feltöltési sebesség

forrás Prim Online, 2009. június 23. 09:48

Szolnok és Budapest után további 13 nagyvárosban indította el Xpress ADSL szolgáltatását az Externet, amely lényegesen magasabb le- és feltöltési sebességet biztosít, mint a hagyományos ADSL hozzáférés.

Az Xpress ADSL ugyanazt a vezetékes hálózatot használja, mint a hagyományos ADSL, azonban a hálózat struktúrája és központi elemei magasabb sebesség elérését is lehetővé teszik. A dupla feltöltési sebesség érezhető gyorsulást nyújt nagyobb e-mailek küldésénél, közösségi és fájlmegosztó szolgáltatások használatánál is. A maximális letöltési sebességek is magasabbak a szokásosnál; 3, 5, és 10 megabites sebességgel szörfözhetnek az internetezők.
Az Xpress ADSL csomagok nem csak sebességben, de árban is versenyképesek, nem csupán a hagyományos ADSL-hez, hanem a kábelnethez viszonyítva is: a 3 Mbit/s maximális letöltési, és közel 1 megabit maximális feltöltési sebességű alapcsomag már havi 2970 forinttól elérhető otthoni előfizetők részére. Az Xpress hozzáférési csomagok díjai - ellentétben a hagyományos ADSL-el - új előfizetés és szolgáltatóváltás esetén is azonosak.
A korszerű ADSL technológiának több előnye is van a kábelhálózatokkal szemben; a nagy forgalmú, esti időszakokban sem fordulhat elő lassulás - köszönhetően a csillagpontos hálózati kialakításnak -, és az online játékosok és az otthonról is dolgozók számára különösen fontos hálózati válaszidők is állandóak. A hálózati forgalom minden egyes felhasználóhoz dedikált kábelen jut el, így a réz érpár által nyújtott átviteli kapacitás minden időpillanatban rendelkezésre áll. Nincs forgalmi korlát vagy ’apróbetűs’ korlátozás, az Xpress ADSL előfizetők annyit töltenek le és fel, amennyit csak akarnak.

A jelentősen kibővült szolgáltatási területen nem csak Xpress ADSL, de SDSL hozzáférés (szimmetrikus DSL), illetve akár 50 megabites VDSL internet kapcsolat is hozzáférhető. Az Xpress ADSL az alábbi településeken érhető el: Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kiskunhalas, Miskolc, Paks, Pécs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg.

Kulcsszavak: Externet ADSL DSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás