Intel-Nokia együttműködés

Milkovits Gábor, 2009. június 24. 21:26

Az Intel és a Nokia bejelentették, hogy a jövőben új technológiai partneri viszonyt alakítanak ki, amelynek keretében a vezető csipgyártó szállít majd lapkákat a piacvezető mobiltelefon-gyártó egyelőre nem körvonalazott készülékeihez.

A tényből, hogy a két cég egyelőre semmilyen részletet nem árult el a jövőbeni mobilokkal kapcsolatban, elemzők arra következtetnek, hogy a kooperációból 2011 előtt nemigen születnek majd konkrét termékek. A partnerség ennek ellenére igen komoly lehetőséget jelent az Intel számára, mivel a társaság mindeddig csak az LG számára szállított mobiltelefonos csipeket, míg a piacot a rivális Qualcomm, Texas Instruments, illetve az ezeknek a CPU-magot szállító ARM uralják. Paul Otellini Intel-vezér nemrég jelentette ki, hogy a jövőben legalább annyira fontos lesz a cég számára a mobilkészülékekbe való és a beágyazott csipek piaca, mint a hagyományos PC-ágazat.

A bejelentés szerint az együttműködés nemcsak a csipekre és nem is konkrét készülékekre vonatkozik. Magában foglal viszont egy teljesen új, Linux-alapú, nyílt forráskódú mobilplatformot, amely a közlemény alapján „túlmutat majd a mostani okostelefonokon, noteszgépeken és netbook-okon”. Elemzők szerint a platform a Google Android versenytársa lehet majd a mobil internet-eszközök (MID) és netbook-ok frontján. Ezen kívül az Intel vezeték nélküli kommunikációs technológiai licencet is vásárol a Nokiától.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08