PSP-mobil a Sony-tól

Milkovits Gábor, 2009. június 28. 07:34

A Nikkei japán üzleti napilap információi szerint a Sony egy olyan mobilkészüléket tervez forgalomba hozni, amely egyszerre lenne telefon és játékgép.

Ami azt illeti, volt már ilyen a történelemben, a Nokia N-Gage azonban enyhén szólva nem nevezhető sikertörténetnek. Ebben persze szerepe volt annak is, hogy a játékfejlesztőknek nem volt ínyükre már megint egy teljesen új platformra dolgozni, no meg a készülék sem volt valami tetszetős. A Sony viszont, ha van egy kis eszük a cégnél, valószínűleg olyan hibridet kreál majd, amely valamilyen formában a jelenlegi PlayStation Portable ötvözete lesz egy mobiltelefonnal. Ebben az esetben ugyanis azonnal számos sikeres játékprogramot kínálhatnának a készülékhez, ráadásul a PSP-rajongók is nyilván örülnének egy ilyen mobilnak. Szerencsés tervezéssel és végrehajtással meg lehetne ismételni az Apple iPhone óriási sikerét, amely a már bevált iPod zenelejátszó keresztezése mobiltelefonnal.

A Nikkei úgy tudja, hogy a Sony-nál július folyamán kezdik el a termék fejlesztését, de hogy milyen lesz, csak Sony vagy pedig Sony Ericsson logót visel-e majd, illetve mikor, hol és mennyiért lesz kapható, egyelőre nem lehet tudni. A Sony mindeddig nem erősítette meg a japán újság információit.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59