1000 főt épít le az Oracle Európában

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 2. 21:21

Az Oracle bejelentette, hogy 850-1000 alkalmazott elbocsátását tervezi, ezúttal kifejezetten európai részlegeinél.

A vállalat döntése mögött az elemzők szerint az Oracle várható gyengébb jövőbeli teljesítménye áll. A döntést Franciaországban jelentették be egy a vállalat és az ott hagyományosan igen erős szakszervezetek közötti kétnapos egyeztetések során. Az Oracle 160 dolgozója áll alkalmazásban a francia részlegnél, közülük 250 főnek kell távoznia. A szakszervezet szerint ezeknek a vállalatrészeknek a teljesítménye nem indokol ilyen mértékű leépítéseket, és a vállalat eddig keményen dolgozó munkásai nem ezt érdemlik. Az Oracle-t azonban a jelek szerint hidegen hagyja ez az érvelés, és 850-1000 alkalmazottat bocsát el Európa szerte. Mivel a vállalatnak a kontinensen nagyjából 17 ezer fő dolgozik, tény, hogy a francia vállalatrészt arányaiban súlyosan érinti az intézkedés. A francia szakszervezet azonban hiába érvel azzal, hogy az emberek nem egyszerű berendezési tárgyak, az Oracle mint professzionális amerikai üzletpolitikán alapuló cég, nyilván ennek éppen az ellenkezőjét gondolja. A vállalat egyébként eddig nem teljesített rosszul, némileg a piaci elvárások felett produkált, 1 százalékos bővülése a válság közepette nem számít rossz eredmények. Az éves szinten 5,59 milliárd dolláros (3,99 milliárd eurós) forgalmat lebonyolító cég jövőbeni kilátásai azonban a szakértők szerint nem túl rózsásak, így vélhetően már előre ehhez igazítják a létszámot, és nem akarják megvárni, míg a gyengébb eredményekhez képest elszaladnak a költségek.

Kulcsszavak: Oracle +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB 2022. IV. negyedévi eredményei

„2022 újabb sikeres év volt az ABB számára; folytattuk az üzleti portfóliónk további optimalizálását, és a tervezettnél korábban elértük árréscélunkat. Erőfeszítéseinknek köszönhetően az ABB még ellenállóbbá vált. A jelenlegi piaci bizonytalanságtól függetlenül 2023-ban is meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk folyamatosan, legalább 15%-os üzemi EBITA árrést elérni." – mondta Björn Rosengren, vezérigazgató.

2023. február 4. 16:30

Ezek a nemzetközi trendek dominálnak idén a hazai villamosenergia-szektorban!

Kulcsfontosságú év lesz az idei a globális és hazai energiaszektorban. Egyrészt tovább fokozódik a nyomás a kontinens energiabiztonságának növelésére, másrészt pedig továbbra is fókuszban marad a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának piaci prognózisából megtudhatjuk, hogy idén milyen kihívásokkal néz szembe a villamos energetikai szegmens, és a nemzetközi trendek milyen hatást gyakorolnak a magyar piacra.

2023. február 4. 12:32

Hitelkártya helyett itt a BNPL: vásárolj most, fizess később!

A Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás néhány éve kezdte meg hódító körútját az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban van jelen. Emberek milliói vásárolnak online és próbálnak ki termékeket anélkül, hogy fizetniük kellene értük. Az új finanszírozási szolgáltatás könnyen válhat a hitelkártya új versenytársává lakossági ás üzleti körökben is – a Deloitte szakértői szerint.

2023. február 4. 10:39

Top 10 trend 2023-ban a bankszektorban

A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az elmúlt 17 év alacsony kamatlábai megdöntötték az iparág alapvető egyenletét – miszerint a betétek mozgatják a hitelezést. Ebben az időszakban a pénz nagyon keveset ért a bankok számára – gyakorlatilag ingyen volt –, így elsősorban olyan termékekre fókuszáltak, amelyek továbbra is díjbevételt termeltek. Ezzel egyidejűleg megjelentek a fintech innovátorok is, akik a pénzügyi megtérülés helyett a volumenre koncentráltak. 

2023. február 3. 18:42

Nehéz felmérni a vállalatok zöld törekvéseinek valós értékét

A piaci szereplők számára egyre fontosabbá válik, hogy elérjék a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény szerint 2050-re kitűzött nettó nulla kibocsátást. Ennek megfelelően a vállalatok mind gyakrabban kommunikálnak a szénsemlegesség eléréséhez kapcsolódó terveikről, vállalásaikat viszont gyakran kevés releváns adat birtokában teszik. A zéró kibocsátással kapcsolatos költéseik mértékét nehezen látják át, a cél eléréséhez szükséges beruházásokra pedig a legtöbb cégnek közel sincs elegendő erőforrása. A bizonytalan gazdasági környezet és az emiatt gyakoribbá váló rövid távú döntések pedig további akadályokat jelentenek a vállalatoknak a hosszú távú eredmény elérésében – derül ki a Baker McKenzie friss, 1000 vezető bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

2023. február 3. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46