Felcsavarható vízálló billentyűzet

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 3. 20:19

Mindig egyedi megjelenésű egy foszforeszkáló, hajlítható billentyűzet, ráadásul a különböző színek feldobják egy unalmas íróasztal látványát, ám vannak felhasználási helyek, ahol csak egy ilyen billentyűzet az igazán jó megoldás.

Számos olyan helyzet vagy felhasználási környezet létezik, amelyre megoldás az olyan billentyűzet, ami könnyen takarítható, fertőtleníthető vagy éppen összehajtható, mint Air Touch flexibilis billentyűzete. Az USB-s billentyűzet a mellékelt, kiegészítő adapterrel PS2-es portra is csatlakoztatható. Az első kézenfekvő felhasználási terület az, ha egy mini notebookhoz keresünk egy normál méretű billentyűzetet. A subnotebookot sok helyen használhatjuk, iskolában, gyorsétteremben, a szabadban. Ott ahol a billentyűzet könnyen elkoszolódhat vagy rá is ömölhet valami, mégis talán az egyik legfontosabb, hogy az Air Touch pillekönnyű, akár össze is hajtható, így a kicsi laptop táskájában magunkkal is vihetjük. A foszforeszkálás is előnyös, szürkületben vagy sötétben könnyebb megtalálni a billentyűket, ha azok világítanak is. A világítás ki és bekapcsolható, igény szerint, de nem mindegyik Air Touch modell világítós. Az Air Touch könnyen tisztán tartható egy egyszerű ronggyal vagy törlőkendővel. A szennyeződés tisztítószerrel és némi vízzel lemosható, a billentyűzet tűri a rá ömlő folyadékot is. A gumiborítás nem csúszik, jól megtapad a különféle felületeken. A gombok pedig hangtalanul püfölhetők, nincs semmilyen kattanó hangjuk.
 
Vannak komoly felhasználási területek is, ahol csak ilyen mindent-tűrő eszköz használható. Az Air Touch –40 és + 80 fok között működő képes, például egy poros, fűtetlen raktárban pont ez kell. A kórházakban és egészségügyi intézményekben a higiéniai szempontok miatt a könnyű fertőtleníthetősége a fontos szempont. Akár alkoholos tisztító szerekkel is tisztán tarható. Tehát ha extrém körülményekről van szó, nagy hidegről vagy forróságról, poros környezetről, vagy folyadékveszélyről, fertőzésveszélyről, akkor használhatjuk az Air Touch billentyűzetet. Ha a kényelem a fontos, a könnyű szállíthatóság, a világító billentyűk vagy a vagány megjelenés, akkor fontoljuk meg az Air Touch billentyűzetet, azonban játékokhoz vagy szövegszerkesztéshez, komoly irodai munkához a hagyományos billentyűzet való.

Kulcsszavak: billentyűzet

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46