Adatmentés magánszemélyeknek olcsón

Kovács Attila, 2009. július 7. 07:28

Mai sajtóhír szerint a Kürt frissítette és számos újdonsággal bõvítette adatmentési szolgáltatás palettáját. Tavaly korábbinál nagyobb, összességében 100 ezer gigabájt magánadatot mentettek meg a KÜRT szakemberei. A vállalat újabban jelentõs erõfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy csúcstechnológiai megoldásai a magánfelhasználók számára gyorsan és kényelmesen elérhetõvé váljanak.

Az adatvesztések orvoslására szakosodott Kürt az elmúlt években több ezer adatmentési esetet oldott meg sikerrel. A piacvezető cég azt vallja, hogy az adatvesztések hatását minden lehetséges eszközzel mérsékelni kell, így folyamatosan arra törekszik, hogy adatmentési szolgáltatását minél egyszerűbb, kényelmesebb formában, elérhető áron lehessen igénybe venni. Ezt a célt szolgálják a Kürt új adatmentés szolgáltatásai is, amelyek elsősorban magánszemélyek és kisvállalkozások számára teszik elérhetővé a világ egyik vezető adatmentési laborja által kínált csúcstechnológiai megoldásokat. A jelenlegi nyári időszakban ezek különösen aktuálisak, mert statisztikák szerint ekkor éri a legtöbb kár az adathordozókat.

Míg korábban a KÜRT ügyfeleinek 3 napot kellett várniuk az adathordozó bevizsgálására és az adatmentés megkezdésére, a fejlesztéseknek köszönhetően ma már a sérült eszköz beérkezésétől számított 25 perc után, díjmentesen jut a megrendelő szakvéleményhez és árajánlathoz, illetve megrendelés esetén a KÜRT szakemberei azonnal elkezdik az adatok mentését.

Magánszemélyek vehetik igénybe bármilyen adatmentési megbízás esetén a fizetést megkönnyítő áruhitel konstrukciót. A KÜRT szándéka szerint a részletfizetés lehetősége olyanok számára is elérhetővé teszi az adatmentést, akik eddig a viszonylag magas költségek miatt nem engedhették ezt meg maguknak.

Hazánkban egyedülállónak számít a cég idei új szolgáltatása


A megoldás nem más, mint egy lakás-, és utazásbiztosításokhoz – minimális, néhány száz forintos díj ellenében – köthető adatmentés rendelkezésre állási szolgáltatás. Lényege, hogy a biztosítási szerződésben foglalt káreseményhez köthető adatvesztési esetekben a KÜRT biztosítja az ügyfél adatainak mentését, amennyiben ez technológiailag lehetséges.
Az adatmentés szolgáltatás ilyen formájú megrendelése esetén minden további költségtől mentesül az ügyfél.

Német leányvállalatukhoz nagy számban érkeznek olyan megoldandó esetek, amelyeknek a fedezetét biztosítási szerződés, azaz biztosító társaság garantálja. Szeretnék, ha ez a költséghatékony megoldás a magyarországi felhasználóknak is mielőbb rendelkezésére állna.
 Szekeres Gábor, a Kürt adatmentési üzletágának vezetője azt javasolja, ha már megtörtént a baj, a felhasználók azonnal juttassák rendszereiket szakértő kezek közé, és ne házilag próbálkozzanak adatmentéssel.

A későbbiekben a Kürt szeretné az új csomagot az üzleti ügyfelek számára is elérhetővé tenni.

Kulcsszavak: Kürt adatmentés security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50