Idegen nyelvű weboldalak fordítása egy kattintással az új Google Toolbar-al

Milkovits Gábor, 2009. július 7. 08:09

A Google kiadta népszerű, böngészőbe épülő keresőjének legújabb verzióját, egyelőre csak az Internet Explorerhez. A hasznos kiegészítővel egyetlen kattintással lefordíthatjuk a különböző weboldalak szövegét 41 nyelvről magyarra.

Az új Google Toolbar automatikusan érzékeli a böngésző nyelvi beállításait és erre a nyelvre fordítja az idegen nyelvű oldalak szövegét. Ehhez mindössze a „fordítás” virtuális gombra kell kattintanunk. Más kérdés az így megjelenő szöveg minősége, de professzionális fordítást, egyelőre legalábbis, úgysem várhatunk az ilyen szoftverektől. További hasznos funkció, hogy a már lefordított oldalon az ugyanahhoz a domain-hez tartozó linkeket megnyitva automatikusan fordításban jelennek meg a kívánt oldalak. A program a weboldalakon található szöveg nagy részét lefordítja, kivételt szinte kizárólag a logókba és más képi részekbe bevitt szövegek képeznek.

A megoldás, akárcsak az eddigi, nem böngészőbe épülő fordítóprogramok, elsősorban azok számára lehet hasznos, akik nem igénylik a hajszálpontos fordítást, ugyanakkor gyorsan szeretnék leszűrni a legfontosabb információkat egy-egy külföldi weboldalról. Az új Google Toolbar állítólag hamarosan a Firefox-hoz is elérhető lesz, azt azonban nem lehet tudni, hogy pontosan mikor. Mindenesetre az Internet Explorer-hez ingyenesen letölthető és telepíthető a Letoltes.comról.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20