Kiszivárogtak az új, Android-alapú Sony Ericsson-telefon részletei

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 7. 09:10

Már jó ideje tudjuk, hogy a Sony Ericsson egy Google Android típusú   mobiltelefonon dolgozik, ám az első részleteket csak most szivárogtatta ki egy mobiltelefonokkal foglalkozó dán honlap.

A Rachel kódnevű Sony Ericsson (SE) Android telefon hivatalos bejelentése még az idén megtörténik - legalábbis a dán Mobil magazin szerint. Ez a készülék a SE XPERIA sorozatának tagja lesz, amelynek legelső képviselője a Windows Mobile alapú X1-es modell.

 Már tavaly decemberben kiderült, hogy az SE csatlakozni fog a Google operációs rendszerét, az Androidot használó okostelefon gyártóinak egyre népesebb táborához. A Mobil szerint emellett a Rachel a Qualcomm Snapdragon processzort használja majd, melynek köszönhetően a sebessége 1 GHz lesz, illetve 7.2 mbit/sec-es HSPA letöltési sebességgel rendelkezik majd.

 A kiszivárgott képekből az is kiderül, hogy az Android telefon egy 8.1 megapixeles kamerát használ autofókusszal és vakuval. A telefon tetejére a gyártó egy 3.5 mm fejhallgató csatlakozót és egy miniUSB portot is elhelyezett. A Rachel kijelzőjéről, illetve felbontásáról még nincsenek adatok, de a dán magazin szerint érintőképernyője lesz a készüléknek.

 Más Android-okostelefonokkal összehasonlítva a Rachel technikai téren sok szempontból nyerőnek tűnik. A 8.1 megapixeles kamera például a legerősebb jelenleg, amit a piacon egy Android-telefon nyújt, hiszen a HTC Hero, vagy a Samsung Galaxy is csak 5 megapixelt tud, illetve az Apple iPhone 3GS kamerájánál is sokkal erősebb, lévén az csak 3 megapixeles.

 Több mint valószínű, hogy a Rachel nem a mostani Google Androidot, hanem már a 2.0-ás verziót használja majd, hiszen az is még idén, az év vége felé jelenik meg. Azt viszont még nem tudni, hogy Adobe Flash-t használ-e majd a gép.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kompakt szerszámosláda okostelefonba építve

A Cat phones bejelentette legújabb csúcskészülékét, a Cat S61 okostelefont, amit Barcelonában, a Mobile World Congressen mutat be hivatalosan. 

2018. február 24. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48
cloudappsportal.com