Kiszivárogtak az új, Android-alapú Sony Ericsson-telefon részletei

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 7. 09:10

Már jó ideje tudjuk, hogy a Sony Ericsson egy Google Android típusú   mobiltelefonon dolgozik, ám az első részleteket csak most szivárogtatta ki egy mobiltelefonokkal foglalkozó dán honlap.

A Rachel kódnevű Sony Ericsson (SE) Android telefon hivatalos bejelentése még az idén megtörténik - legalábbis a dán Mobil magazin szerint. Ez a készülék a SE XPERIA sorozatának tagja lesz, amelynek legelső képviselője a Windows Mobile alapú X1-es modell.

 Már tavaly decemberben kiderült, hogy az SE csatlakozni fog a Google operációs rendszerét, az Androidot használó okostelefon gyártóinak egyre népesebb táborához. A Mobil szerint emellett a Rachel a Qualcomm Snapdragon processzort használja majd, melynek köszönhetően a sebessége 1 GHz lesz, illetve 7.2 mbit/sec-es HSPA letöltési sebességgel rendelkezik majd.

 A kiszivárgott képekből az is kiderül, hogy az Android telefon egy 8.1 megapixeles kamerát használ autofókusszal és vakuval. A telefon tetejére a gyártó egy 3.5 mm fejhallgató csatlakozót és egy miniUSB portot is elhelyezett. A Rachel kijelzőjéről, illetve felbontásáról még nincsenek adatok, de a dán magazin szerint érintőképernyője lesz a készüléknek.

 Más Android-okostelefonokkal összehasonlítva a Rachel technikai téren sok szempontból nyerőnek tűnik. A 8.1 megapixeles kamera például a legerősebb jelenleg, amit a piacon egy Android-telefon nyújt, hiszen a HTC Hero, vagy a Samsung Galaxy is csak 5 megapixelt tud, illetve az Apple iPhone 3GS kamerájánál is sokkal erősebb, lévén az csak 3 megapixeles.

 Több mint valószínű, hogy a Rachel nem a mostani Google Androidot, hanem már a 2.0-ás verziót használja majd, hiszen az is még idén, az év vége felé jelenik meg. Azt viszont még nem tudni, hogy Adobe Flash-t használ-e majd a gép.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

EISA díjat kapott a Nokia 7 plus

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy az EISA (Expert Imaging and Sound Association) a Nokia 7 plust választotta az év fogyasztói okostelefonjának (Consumer Smartphone of the Year). 

2018. augusztus 16. 17:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. második negyedéves eredményei

2018. augusztus 9. 14:43

Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab

2018. július 25. 15:17

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17
cloudappsportal.com