Palm Pre ősztől Európában is

Milkovits Gábor, 2009. július 7. 21:01

A Palm bejelentette, hogy a spanyol székhelyű Telefonica-val kötött szerződés értelmében még az idén forgalomba hozza Pre okostelefonját Spanyolországban, Németországban és Nagy-Britanniában.

A brit, ír és német forgalmazó az O2, a spanyol pedig a Movistar mobilcég lesz - mindkettő a Telefonica leányvállalata. A brit O2 különösen jól jár, mivel ők az iPhone exkluzív forgalmazói a szigetországban, ráadásul hamarosan a Samsung i7500 Android okostelefont is árusítani fogják. Matthew Key, a Telefonica Europe vezérigazgatója a premier konkrét időpontjáról nem nyilatkozott, csupán annyit mondott, hogy a Palm Pre még karácsony előtt kapható lesz a kontinensen.

A Pre kulcsfontosságú termék a Palm számára, ez ugyanis a cég első olyan készüléke, amely az új Palm WebOS operációs rendszerrel van ellátva. A WebOS a Palm első saját rendszere 2002 óta, amelynek talán legnagyobb előnye, hogy alkalmazásai az általánosan elfogadott CSS és HTML szabványokat használják, megkönnyítve ezzel a külső fejlesztők dolgát. A társaságnak még mindig nagy a presztízse Amerikában, elsősorban azért, mert úttörő volt a kézi számítógépek (PDA) terén, újabban azonban okostelefonjai, például a Treo fogynak igazán jól. Ma már a talpon maradáshoz kulcsfontosságúak a külpiacok, a mobilágazatban pedig különösen sokat számít Európa, így a Pre itteni sikere vagy bukása egyáltalán nem mindegy a cég számára.

A januári CES-en bemutatott Palm Pre a Treo hagyományaihoz híven az érintőképernyő mellett kicsúsztatható teljes billentyűzettel is rendelkezik az e-mailezéshez, ezen kívül 8 GB integrált memóriával, WiFi-vel, 3G hálózati kapcsolattal, GPS navigációval és Bluetooth 2.1 vezeték nélküli megoldással is el van látva. A készülék a Sprint mobilszolgáltatónál kétéves hűségszerződéssel 199 dollárba kerül, várható európai árát csak találgatni lehet.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09