A PC-k lehetnek az észak-koreai hackertámadások következő célpontjai

Milkovits Gábor, 2009. július 11. 08:25

Dél-koreai hírforrások arra figyelmeztetnek, hogy az amerikai és dél-koreai kormányzati weboldalak után hamarosan számítógépeket vehetnek célba azok a támadók, akik mögött a gyanú szerint észak-koreai kormányszervek állnak.

Mint arról korábban beszámoltunk (http://hirek.prim.hu/cikk/73683/), a héten hackertámadás érte a dél-koreai elnöki hivatal és több kormányzati ügynökség és magánvállalat internetes oldalát, valamint egyes amerikai kormányzati internetes oldalakat, beleértve a Fehér Ház honlapját is. Az oldalakat órákon keresztül nem lehetett elérni, illetve utána is csak lassabban töltöttek be a szokásosnál. A dél-koreai hírszerzés kezdettől Észak-Koreát, vagy esetleg vele szimpatizálókat gyanít a támadás mögött. Mostanra azt is kiderült, hogy a hackerek öt országban, Ausztriában, Amerikában, Dél-Koreában, Grúziában és Németországban működtek, ez azonban egyáltalán nem tisztázza Észak-Koreát az ügyben.

Az eddigiek megosztott szolgáltatás-megtagadással (DDoS) járó támadások voltak, a dél-koreai távközlési hatóság (KCC) azonban most, szintén hírszerzési forrásokra hivatkozva, arra figyelmeztet, hogy rövidesen a PC-k merevlemezét fenyegetheti veszély. A második hullámban állítólag a számítógépeken tárolt adatokat kívánják majd károsítani, valószínűleg elsődlegesen szintén Dél-Koreában, illetve legfőbb szövetségesénél, az Egyesült Államokban. Az ilyen jellegű internetes vírusok ugyanakkor nemigen nézik az országhatárokat, ezért szakemberek mindenkit fokozott óvatosságra intenek az elkövetkező napokban.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás