Regionális vállalatirányítási vezető a Siemens Zrt.-nél

forrás Prim Online, 2009. július 16. 12:27

Kühn János (34), a Siemens Zrt. vállalatirányítási (compliance) igazgatója, 2009. június 1-jétől regionális pozícióba lépett tovább. A magyarországi Siemens cégeknél betöltött feladatköre kibővült a Siemens AG romániai vállalatainak felügyeletével. A szakember Romániában további Siemens termelő- és értékesítő vállalatok tevékenységét és szerkezetváltását koordinálja majd.

Június 1-től a Siemens romániai cégeinek vállalatirányítási feladatait Kühn János a Siemens Zrt. compliance igazgatója felügyeli regionális igazgató pozícióban. A szakember 2008-ban csatlakozott a Siemens Zrt.-hez, ahol kialakította az új vezetési kultúrát gyakorlatban elmélyítő vállalatirányítási folyamatokat. Megbízatása a felsővezetőséget támogató Siemens anti-korrupciós rendszer bevezetésére, és a döntéstámogató, a transzparenciát elősegítő kontroll-szerv, a Siemens Compliance „Iroda” létrehozására és működtetésére szólt. A változás nem érinti Kühn János Magyarországi megbízatását.

Felügyeletével a vállalatcsoport törekszik arra, hogy nemzetközi szervezetek, mint például a Transparency International, vagy a Világbank bevonásával, úgynevezett iparági kezdeményezéseken, és átláthatósági megállapodásokon keresztül tisztább közállapotok létrejöttét segítse elő a közbeszerzési pályáztatásban - adott projektekhez, iparágakhoz kapcsolódva.

Kühn János diplomáit Magyarországon, valamint Angliában szerezte közgazdaság és külgazdaság szakokon. A Siemens előtt négy éven keresztül az Ernst & Young visszaélési kockázatkezelési üzletágát vezette, két évet az A.T. Kearney-nél stratégiai tanácsadással töltött, illetve különböző beosztásokban a pénzügyi szektorban tevékenykedett.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05