Jogerős a mobiltender lefújása

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 28. 08:04

Nem adott helyt a Fővárosi Bíróság azoknak a felülvizsgálati kérelmeknek, amelyek a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését célzó, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által kiírt pályázat eredménytelenül való lezárását kifogásolták - írja a hétfői Magyar Nemzet.

A felülvizsgálati kérelmeket a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. és a DreamCom Kft. nyújtotta be.

Az NHH 2008-ban a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internetlefedettség növelése érdekében írt ki tendert, amely végül csaknem teljes eredménytelenséggel zárult. Az újabb mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő blokkban négy társaság indult, közülük három adott be fellebbezést az NHH elsőfokú döntése ellen.

A Digi és a DreamCom ezt követően fordult felülvizsgálati kérelmével a Fővárosi Bírósághoz, amely július 10-én kelt határozatában mindkét eljárásban kimondta, hogy a hírközlési hatóság mind első fokon, mind másodfokon jogszerűen járt el. A bíróság megszüntető végzése ellen további jogorvoslatra nincs mód - ismerteti a napilap.

Kulcsszavak: NHH mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

A Rakuten Viber jelentős fejlesztésekkel lépte túl a szuper alkalmazások státuszát

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője két jelentős újítást jelentett be világszerte, amely az alkalmazáson belüli márka és felhasználó közötti interakció fejlődésének új szakaszát vetíti előre. Az új funkciók közé tartozik ezentúl a Business Inbox és a kereshető Commercial Account (Kereskedelmi Fiók), amely a Viber hosszú távú szuperapp-stratégiájának következő lépését jelenti.

2023. január 23. 20:24

Januártól a MediaMarkt áruházakban is megvásárolhatóak a Vodafone mobil előfizetései

A tavaly év végén indult próbaüzem sikerét követően, január 18-tól már az összes magyarországi MediaMarkt áruházban megvásárolhatóak a Vodafone előfizetései mobilkészülékekhez. Magyarországon ez az első és egyetlen ilyen komplex, vásárlóbarát megoldás, melyben egy kiskereskedelmi egység a teljes mobiltelefon-választékát szolgáltatói támogatással, előfizetéssel kínálja vásárlói felé. 

2023. január 22. 14:25

Öt hasznos app síeléshez és snowboardozáshoz

A múlt év ugyan leköszönt, de még sokan vágynak a havas terepekre, ahol átadhatják magukat a téli sportok örömének. Bár a síelés vagy a snowboard önmagában is nagyon élvezetes, a megfelelő appok segítségével még többet hozhatsz ki az élményből. Ezúttal öt olyan alkalmazást mutatunk be, amelyek jól jöhetnek a hegyekben.

2023. január 20. 11:30

A Samsung új szoftverfrissítései magasabb szintre emelik a Galaxy Kamera élményt

A Samsung bejelentette a Galaxy Buds2 Pro és a Galaxy Watch sorozat új szoftverfrissítéseit, amelyek magasabb szintre emelik a Galaxy felhasználók számára a tartalomkészítést. A Samsung Galaxy okostelefonok már régóta kiemelkedő fotózási és videózási élményt nyújtanak, lehetővé téve, hogy a felhasználók létrehozzák, megörökítsék és megosszák pillanataikat. 

2023. január 19. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46