Búcsút mondott a Facebooknak a Microsoft alapítója

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 29. 11:50

Bill Gates búcsút mondott a Facebooknak, mert - mint mondta - már nem bírta a sok barátkérő üzenet kezelését.

A Microsoft alapítója egy Újdelhiben rendezett üzleti fórumon jelentette be, hogy bezárja a közösségi portálon lévő profilját, mert kezelhetetlen mennyiségű üzenet árasztja el. "Tízezer ember kérte, hogy a barátom lehessen" - mondta el a világ leggazdagabb embere, aki eleinte megpróbált szelektálni a számára teljesen ismeretlen személyek között, de kénytelen volt belátni, hogy "az egész egy merő időpocsékolás".

A Facebook tagsága július közepén átlépte a negyedmilliárdos létszámot - ötvenmillióval növekedve áprilishoz képest -, ám éppen Gates kilépése az egyik jele annak, hogy egyre többen már rabságnak érzik a jelenlétet a világháló legnépszerűbb közösségi portálján - írta az ANSA.

Az informatikai forradalom óriási jótétemény volt, de ha nem vigyázunk, a technikai eszközök csak az időnket rabolják - figyelmeztetett Gates az újdelhi konferencián, amelyen kitüntetést vett át alapítványa, a Bill and Melinda Gates Foundation karitatív tevékenységéért.

A Microsoft alapítója nem az egyetlen az informatika óriásai közül, akik szerint a technológiák túlzott alkalmazása megbéníthatja az életet. Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója számára is egy kikapcsolt számítógép jelenti a legnagyobb boldogságot.

"Kapcsoljátok ki a számítógépeteket, a mobiltelefonotokat és nézzétek a benneteket körülvevő embereket. Fel fogjátok fedezni, hogy az élő emberi lények jelentik a legfontosabb dolgot a világon" - mondta nemrég Philadelphiában friss diplomásoknak Schmidt, aki szerint a boldogság forrását a hús-vér személyekkel fenntartott valódi emberi kapcsolatok jelentik, és nem a Facebook vagy Twitter a fontos.

"Az egyetlen dolog, ami igazán számít az életben, az emberi kapcsolatok" - erre a végkövetkeztetésre jutott Amerikában manapság sokat tárgyalt tanulmányában George Vaillant, a Harvard pszichológusa is, aki a cambridge-i egyetemnek a nagy világgazdasági válság idején diplomázott hallgatói körében firtatta a hosszú, boldog élet titkát.

Kulcsszavak: Facebook Bill Gates

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

Az új egyensúlymutatvány: távmunka kiberbiztonsági kockázatok nélkül

A koronavírus-világjárvány soha nem látott mértékben teszi próbára, milyen mértékben képesek a modern és rugalmas munkavégzési módszerek biztosítani a felhasználók számára a tér- és időbeli korlátoktól mentes, tetszőleges eszközön történő, produktív hozzáférést. Napjaink nagyvállalati mobiltechnológiáival a dolgozók távolról csatlakozhatnak a munkájukhoz szükséges adatokhoz és erőforrásokhoz – amikor és amilyen eszközön éppen szeretnének.

2020. április 5. 10:21

Tízezer könyvvel támogatja a Libri a Kórházszövetséget

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. szeretne segíteni azoknak az egészségügyi dolgozóknak és betegeknek, akik a koronavírus idejére karanténba szorultak. A Libri a Magyar Kórházszövetségen keresztül 13 budapesti kórházba juttatja el könyvadományait. 

2020. április 4. 13:57

Így dolgozik egy értékesítő csapat a koronavírus idején

Hogyan tartható a lélek koronavírus-járvány idején a több száz fős értékesítő csapatban, akik nap mint nap az üzletekben teljesítenek szolgálatot, napi kapcsolatban az ügyfelekkel, akik számítanak a segítségükre, mert a biznisznek mennie kell tovább? Telenor-szubjektív a frontvonalból Oláh Gábor lakossági értékesítési igazgatóval kihívásokról, vezetői támogatásról, motivációról és összetartásról. 

2020. április 4. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás