Rendkívüli frissítések az Internet Explorerhez és a Visual Studióhoz

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 29. 13:30

A Microsoft soron kívül javította két szoftverének kritikus minősítésű hibáit, szinte minden Windows és Internet Explorer változat érintett.

A vállalat a már évek óta alkalmazott forgatókönyv alapján rendszerint minden hónap második keddjén teszi elérhetővé frissítéseit, ez az előre ütemezett és mára megszokottá vált frissítési időpont jól tervezhetővé teszi nagyobb rendszerek karbantartását, így kedvez a rendszergazdáknak és a vállalti ügyfeleknek. Ha ettől mégis eltérne a Microsoft, annak rendszerint alapos oka van. Így van ez most is, amikor a cég nem is olyan rég megújult böngészőjének és a Visual Studio szoftvernek veszélyes hibáit javítják, és a hibák veszélyességi szintjére jellemző, hogy a frissítés ezúttal nem várhat még egy fél hónapot. A javítófoltok a Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 és 2008 rendszereken futó Internet Explorer 6, 7 és 8, valamint a Microsoft Visual Studio.NET 2003, Visual Studio 2005 és 2008, illetve a Visual C++ 2005 és 2008 szoftververziókat érintik, tehát a felhasználók igen jelentős részét. Minden esetben egy idegen kód futatását lehetővé tevő kiskapu bezárásáról van szó, ám míg a Visual Studio szoftverek esetében egy néhányszáz KB-os kisebb frissítésről van szó, az Internet Explorer egy igazi nagyjavítást kapott. Ez utóbbi javítás mérete, a szokatlanul nagy, 9 MB körüli frissítés is erre utal. A biztonsági frissítések a Microsoft Update, a Windows Update és a Windows Server Update szolgáltatásokon keresztül tölthetők le és telepíthetők a legegyszerűbben.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Az MMD bemutatja a Philips 276C8 monitort

Az MMD, a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C csatlakozóval rendelkező Philips Moda 276C8 LCD monitor piaci bevezetését. Ez a 27 hüvelykes Quad HD monitor minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre egy mai felhasználónak szüksége van ahhoz, hogy a számítógép előtt töltött minden percét élvezhesse. A stílusos káva nélküli esztétikától kezdve az USB-C csatlakoztathatóságon át a kiváló képminőségig, a Philips 276C8 a teljesítmény és a dizájn ideális elegyét kínálja.

2019. december 6. 13:24

Helyi 5G-hálózatokat hoz létre a Bosch

A Bosch úgy véli, hogy a helyi 5G-hálózatok jelentik az előremutató utat. A vállalat 5G üzemeltetési engedélyekért folyamodott Németország egyes területein.

2019. december 5. 13:59

5 fontos tanács a zsarolóvírusokkal szemben

A zsarolóvírusok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek – legalábbis a kiberbűnözők körében. Ez azt mutatja, hogy a vállalatoknak még mindig nem sikerült átfogó és hatékony védelmet kiépíteni a ransomware támadásokkal szemben. A Micro Focus szakértői szerint többszintű védelmet érdemes kialakítani, amely kiterjed a biztonsági mentésekre, a rendszerek naprakészen tartására és ellenőrzésére, az adatok titkosítására, valamint a felhasználók oktatására is. 

2019. december 1. 09:28

Kriptovaluta-bányász modult telepít a Stantinko botnet az áldozatok gépére

Az ESET kutatói nemrégiben fedezték fel, hogy a félmillió számítógépet megfertőző Stantinko botnet mögötti kiberbűnözők Monero kriptovaluta-bányászó modult telepítenek az általuk ellenőrzött gépekre.

2019. november 29. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás