Egymilliárdos álomhatárnál a Firefox

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 31. 17:08

A Mozilla népszerű böngészője a napokban eléri az egymilliárd letöltést a központi szervereken, az alternatív letöltési helyekkel már minden bizonnyal átlépte az álomhatárt a Firefox.

A vállalat külön weboldalt hozott létre a letöltések figyelésére, és a számláló jelenleg 999500000 környékén áll, így valószínűsíthető, hogy a pénteki napon elérik az 1 milliárdos értéket. Ezt támasztja alá egy rajongói számítás is, mely az átlagos másodpercenkénti 15 letöltéssel számolva kalkulálta ki a pénteki napot a számláló átfordulására. A számláló természetesen nem csak a 3.5-ös, illetve a legújabb, javított és gyorsabban induló 3.5.1-es változatot tartja számon, hanem a 2004 óta kiadott verziók összes letöltését. A böngésző időközben nagykorú lett, ami egyszerre jelenti azt, hogy mára a vállalatok sem tekintik amolyan bohókás nyílt forráskódú szoftvernek, hanem maguk is telepítik, mint megbízható terméket, másrészt a hackerek is nagyobb figyelmet szánnak a programnak.

Tény, hogy a Firefoxnak sikerült az, ami a többi, akár nála korábban induló versenytársának nem, jelentős szeletet kihasítani az Internet Explorer tortájából. A Microsoft szoftvere még mindig jelentős előnnyel vezet, ám nem sokan szavazták volna meg a Firefoxnak a mára globálisan elért 31 százalékos piacrészt. A legerősebb egyébként Európában a Mozilla böngészője, itt 40 százalék körül jár, ezen belül Magyarországon különösen népszerű a program, a legfrissebb adatok szerint hazánkban már-már fej-fej mellett ál a két legnagyobb szoftver. Összehasonlításképpen, az Apple Safarija, a viszonylag friss Google Chrome, vagy az egyik legkorábbi alternatíva, az Opera egyenként mind 5 százalékos piacrészesedés körül teljesít. Az alternatív letöltési helyeket is figyelembe véve biztos, hogy a Firefox már átlépte az álomhatárt.

A Letöltés.com-on is jóval félmillió fölött teljesítő Firefox legutóbbi, 3.5.1-es változata Windows, Mac, és Linux változatokban innen is letölthető.

Kulcsszavak: Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elmúlt évben jelentősen elszaporodtak a crypto-bányász programok

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kiadta 2019-es biztonsági jelenségét, mely ismerteti a cyber-bűnözést segítő eszközök és szolgáltatások demokratizálódási folyamatát, melynek során – az egyre növekvő „malware-mint-szolgáltatás” jelenség részeként – a legmagasabb szintű támadási módszerek is elérhetővé váltak bárki számára, aki hajlandó értük fizetni.

2019. február 18. 19:17

Megérkezett a Samsung Galaxy Tab S5e

Az új Galaxy Tab S5e okosfunkciók egész sorát hozza el egy minden eddiginél könnyebb és vékonyabb vázban. A tablet 10,5 colos kijelzője és kiemelkedő akkumulátorkapacitása gondoskodik arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szórakozásra szánt percekből és kompromisszumok nélkül, folyamatos hálózati kapcsolat mellett élvezzük kiemelkedő minőségben a tartalmakat.

2019. február 15. 15:49

Magyar startuppal forradalmasítja logisztikai folyamatait az IKEA

Az Aeriu magyar startuppal közösen újítja meg leltározási folyamatait az IKEA. A dróntechnológiának és a mesterséges intelligenciával rendelkező szoftvernek köszönhetően a termékek összeírása és áttekintése fenntarthatóbb, biztonságosabb, gyorsabb és pontosabb, a vásárlók valós időben kapnak információt azok elérhetőségéről. Az utóbbi egy évben a soroksári IKEA áruházban tesztelték a felhő alapú adatkezelési és tárolási megoldást. Ha a fejlesztések sikerrel zárulnak, további áruházakban is alkalmazhatják a technológiát.

2019. február 14. 10:38

Mi a közös a klímaváltozásban és az adatbiztonságban?

Ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra. Ez igaz úgy a klímaváltozásra, mint az adatbiztonságra, mivel mindkét területen nap mint nap egyre égetőbb problémák merülnek fel. A Micro Focus szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezeteknek ideje felülvizsgálniuk és modernizálniuk az információvédelmi rendszereiket, mielőtt súlyos katasztrófák történnek.

2019. február 13. 08:58

A Samsung új szilárdtest-meghajtója a nagy sávszélességű alkalmazásokat is hatékonyan kezeli

A Samsung bővíti NVMe SSD kínálatát, az új 970 EVO Plus széria kiemelkedő teljesítményt és akár két terabájtos kapacitást kínál. Az új szilárdtest-meghajtók a gamerek és a professzionális felhasználók számára egyaránt jelentenek mérföldkövet, segítségükkel az intenzív adatfeldolgozást igénylő műveletek is könnyedén elvégezhetők.

2019. február 12. 18:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com