Egymilliárdos álomhatárnál a Firefox

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 31. 17:08

A Mozilla népszerű böngészője a napokban eléri az egymilliárd letöltést a központi szervereken, az alternatív letöltési helyekkel már minden bizonnyal átlépte az álomhatárt a Firefox.

A vállalat külön weboldalt hozott létre a letöltések figyelésére, és a számláló jelenleg 999500000 környékén áll, így valószínűsíthető, hogy a pénteki napon elérik az 1 milliárdos értéket. Ezt támasztja alá egy rajongói számítás is, mely az átlagos másodpercenkénti 15 letöltéssel számolva kalkulálta ki a pénteki napot a számláló átfordulására. A számláló természetesen nem csak a 3.5-ös, illetve a legújabb, javított és gyorsabban induló 3.5.1-es változatot tartja számon, hanem a 2004 óta kiadott verziók összes letöltését. A böngésző időközben nagykorú lett, ami egyszerre jelenti azt, hogy mára a vállalatok sem tekintik amolyan bohókás nyílt forráskódú szoftvernek, hanem maguk is telepítik, mint megbízható terméket, másrészt a hackerek is nagyobb figyelmet szánnak a programnak.

Tény, hogy a Firefoxnak sikerült az, ami a többi, akár nála korábban induló versenytársának nem, jelentős szeletet kihasítani az Internet Explorer tortájából. A Microsoft szoftvere még mindig jelentős előnnyel vezet, ám nem sokan szavazták volna meg a Firefoxnak a mára globálisan elért 31 százalékos piacrészt. A legerősebb egyébként Európában a Mozilla böngészője, itt 40 százalék körül jár, ezen belül Magyarországon különösen népszerű a program, a legfrissebb adatok szerint hazánkban már-már fej-fej mellett ál a két legnagyobb szoftver. Összehasonlításképpen, az Apple Safarija, a viszonylag friss Google Chrome, vagy az egyik legkorábbi alternatíva, az Opera egyenként mind 5 százalékos piacrészesedés körül teljesít. Az alternatív letöltési helyeket is figyelembe véve biztos, hogy a Firefox már átlépte az álomhatárt.

A Letöltés.com-on is jóval félmillió fölött teljesítő Firefox legutóbbi, 3.5.1-es változata Windows, Mac, és Linux változatokban innen is letölthető.

Kulcsszavak: Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Új biztonságos csatlakozási technológiát mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu által bemutatott DigitalSuite EnterpriseConnect a nagy produktivitású workflow-automatizációs és webfolyamat-innovációs felhőplatformokat szállító Fujitsu RunMyProcess üzletág legújabb nagyvállalati kategóriájú biztonságos csatlakozási megoldása. 

2019. október 10. 12:47

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Nemzeti Kiberverseny 2019

2019 őszén ismét megrendezésre kerül a Nemzeti Kiberverseny - melynek döntőjében november 19-20-án a tíz legrátermettebb csapat mérheti össze tudását kiberbiztonsági incidensek kezelésében a magyar kiberbiztonsági szakma jeles képviselői előtt.

2019. október 8. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás