Fizetőssé válnak az ismert híroldalak

Genda Csongor Zoltán, 2009. augusztus 8. 08:18

A News Corporation első embere, Robert Murdoch bejelentette, hogy a közeljövőben fizetőssé tennék az általuk üzemeltetett hírportálokat.

A Wall Street Journal egyike a világ legelismertebb lapjainak, az online változat egyes részeit viszont csupán bizonyos díj ellenében tekinthetik meg az internetezők, Murdoch azonban a legtöbb, a News Corp. tulajdonába tartozó online magazinban megszüntetné az ingyenes tartalmakat, és csupán előfizetés ellenében tenné elérhetővé az azokban fellelhető anyagokat - adta hírül a Financial Times.

A tervezett átalakításokat az elkövetkező egy évben szeretné végrehajtani Murdoch, aki aggasztónak találja a reklámokból származó bevételek drasztikus visszaesését, és így szeretné pótolni a veszteségeket. Érdekes azonban a milliárdos médiacézár online tartalmakkal kapcsolatos 180 fokos szemléletváltása, ugyanis ő volt az, aki 2007-ben még az ingyenes, reklámokból finanszírozott WSJ mellett tört lándzsát.

Továbbá Murdoch abban bízik, hogy a többi nagy hírportál is átveszi majd a News Corp. álláspontját, és fizetőssé teszik tartalmaikat. A News Corporation olyan nagynevű lapokat üzemeltet, mint a New York Post, a Times of London, a The Sun, és a The Times.

Murdoch ezekkel a szavakkal zárta beszédét: "A minőségi újságírás nem olcsó."

Kulcsszavak: média újság

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

A magyar piacon  végzett átfogó kutatás alapján a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásportfólióval várja új és meglévő ügyfeleit. A különböző internetezési és tartalomfogyasztási szokásokhoz igazodva a szolgáltató a megújult portfólió által korszerűbb, átláthatóbb és szélesebb körben képes kiszolgálni az ügyféligényeket. 

2021. szeptember 29. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12