Új VMware vCenter termékek

Kovács Attila, 2009. augusztus 10. 18:33

A most bejelentett új termékek lehetővé teszik az alkalmazások teljesítményének monitorozását, a transzparens költségelszámolást, valamint a belső fejlesztői/tesztelési felhők menedzselését.

Az asztali és adatközponti rendszereket, valamint szolgáltatásként nyújtott szoftvereket egyaránt kínáló, a virtualizációs megoldások területén globális piacvezető VMware, Inc. (a New York-i tőzsdén: VMW) a virtualizáció-menedzsment terén további előrelépést jelentő, két új terméket jelentett be: a VMware vCenter AppSpeedet és a VMware vCenter Chargebacket. A VMware ezen kívül a VMware vCenter Lab Manager 4 új kiadásáról is hírt adott.
 
Ezek az új termékek leegyszerűsítik és automatizálják az olyan alapvető informatikai folyamatokat, mint az alkalmazások teljesítményének monitorozása, költségkimutatások készítése, és a fejlesztői/tesztelési felhők menedzselése az informatika hatékonyságának növelésére az adatközpontokban. A cég termékeivel az ügyfelek jelentős előnyökre tehetnek szert virtuális környezeteik fejlődése során.

Fontosabb termékelőnyök:

VMware vCenter AppSpeed
A virtuális gépeken futó többrétegű alkalmazások esetén biztosítja a szolgáltatási szintekre vonatkozó jelentéseket, illetve a proaktív teljesítmény-menedzsmentet.
Segítségével a rendszergazdák információkat szerezhetnek arról, hogy hogyan befolyásolják a virtuális és fizikai infrastruktúra különböző rétegei az alkalmazások teljesítményét.
Könnyen telepíthető és kevés interakciót igényel. A telepítést/letöltést követően perceken belül felméri a rendszert, monitorozni kezdi annak összetevőit, felhasználói jelentéseket készít, valamint:

  • Növeli az alkalmazások teljesítményét és működési idejét.
  • Azonosítja és gyorsabban elhárítja a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, sokórányi adminisztrációs időt takarítva meg ezzel.
  • Több gépet, gyorsabb tempóban virtualizál.


VMware vCenter Chargeback
A virtuális infrastruktúra erőforrás használatához költség mutatókat képes rendelni, ezeket jelentésekbe összesíteni, így téve lehetővé az elszámolást a vállalati szervezeten belül.
Segítségével többféle tényezőt (pl. költségalapú modelleket és fix költségeket) rendelhetünk az adatközpont erőforrásaihoz, majd ezeket a helyes elszámolás érdekében a különböző költséghelyeken érvényesíthetjük.
A következő előnyökkel jár az ügyfelek számára:

  • A különböző üzletágak pontos képet kapnak arról, hogy milyen erőforrásokat használnak és mekkora ezek költsége, ezáltal pedig értékes információkat nyújthatnak, még az olyan szervezetek esetén is, amelyek egyelőre nincsenek felkészülve, hogy a költségeket ki is számlázzák az üzletágaknak.
  • Részletes, a vállalat üzletágainak benyújtható számlázási jelentéseket hozhatnak létre automatikusan.
  • Költségközpontú helyett értékközpontúra alakíthatják át az IT-környezetet.


A VMware vCenter Lab Manager 4 első verziója 2006-ban jelent meg, és immár ez a negyedik generációja.
A szoftver segítségével az informatikai osztály belső "felhőt" hozhat létre és menedzselhet a fejlesztés és tesztelés számára, így a felhasználók a bonyolult, többrétegű alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, kipróbálásához és bevezetéséhez szükséges erőforrásokhoz magasabb szolgáltatási szinteken, önkiszolgáló módon juthatnak hozzá
A felhasználók igényeik szerint, szerepkörök alapján férhetnek hozzá az előre konfigurált virtuális környezetekhez, ezért nem szükséges újra és újra rendszereket telepíteni és törölni, az informatikai osztály pedig gondoskodhat a biztonságról és a teljes adminisztrációs irányításról.

A VMware vCenter Lab Manager 4 a következő új funkciókat tartalmazza:

  • AVMware Stage Manager integrálása, ezáltal az ügyfelek egyetlen megoldásból kezelhetnek többféle forgatókönyvet, így az alkalmazások egyszerűsített bevezetését a fejlesztéstől egészen az éles üzembe állásig; az egyszerűsített erőforrás-kezelést; valamint a jobb oktatási, támogatási és online demonstrációs környezeteket.
  • Következő generációs hálózatépítési képességek, amelyekkel a nagyméretű alkalmazási környezeten belül, különböző példányokon dolgozó csoportok jobban együttműködhetnek egymással.
  • Mind az ESX, mind az ESXi házakat támogatja, hogy a rendszergazdáknak több választási lehetőségük legyen a belső felhőhöz használt erőforrások összeállítása során
  • Segítségével az informatikai osztály csökkentheti a fejlesztői/tesztelési környezet infrastruktúra- és fenntartási költségét, miközben a csapat tagjai számára jobb együttműködési lehetőségeket, gyorsabb munkafolyamatokat és rövidebb piacra kerülési időt biztosíthat az új vagy továbbfejlesztett alkalmazások esetén.
Kulcsszavak: VMware

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC összállította ünnepi ajándékkalauzát

Legyen szó ambiciózus vagy alkalmi játékosokról, felfedezőkről, stratégiai lángelmékről, kalandorokról vagy profi e-sportolókról: Az AOC monitorai fokozzák a játékkalandot, így ideális társat jelentenek az ünnepi időszakban. Íme az AOC ajándékkalauza.

2023. december 6. 17:41

Tippek a biztonságos online karácsonyi vásárláshoz

Évről évre egyre nagyobb az e-kereskedelmi üzletek forgalma a novemberi és decemberi időszakban. Ilyenkor több százezres nagyságrendben vásárolnak termékeket a fogyasztók, ami akár 35 százalékos növekedést is jelenthet az év többi időszakához képest. Ez a növekedés nem csak az online kereskedőknek jelent jó lehetőséget, de a kiberbűnözőknek is, hiszen számukra a több vásárló több célpontot jelent. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat ahhoz, hogy a vásárlók biztonságban tudhassák pénzüket és adataikat.

2023. december 6. 16:04

Fókuszban a kiberbiztonság: Célegyenesben az új követelményekre való felkészülés

A kiberbiztonsági törvény számos cég számára új követelményeket támaszt az elektronikus információs rendszereik üzemeltetésével kapcsolatban. Az érintett szervezeteknek 2023 végéig maradt idejük felkészülni, hogy megfeleljenek az új szabályoknak. 

2023. december 6. 14:29

Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára az új kiberbiztonsági szabályok

A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500-3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – emelte ki dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

2023. december 5. 20:31

Kiemelten kezeli a KKV-k hálózati biztonságát a Zyxel

A Zyxel Networks, a világ egyik vezető biztonságos és felhőalapú hálózati megoldásokaz szállító vállalata, egy különleges promóciót indított, melynek keretében a vásárlók egy erőteljes teljesítményű tűzfalat kapnak ajándékba. Mostantól minden hároméves UTM GOLD biztonsági licenc vásárlása mellé jár egy USG FLEX tűzfal is. A promóció 2023. december 31-ig érvényes, és a hivatalos Zyxel forgalmazókon keresztül vásárolt UTM GOLD licenszekre vonatkozik.

2023. december 5. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27