AH-TechniSat kooperáció: dekóderek részletre

Kovács Attila, 2009. augusztus 26. 18:21

Együttműködési megállapodást kötött az Antenna Hungária és a TechniSat Digital a MinDig TV kapcsán: elindult a dekóderek kedvező részletfizetéses konstrukciója.

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital között létrejött stratégiai együttműködés alapján megkezdődött a TechniSat által gyártott HDT4 típusjelű, DVB-T MPEG-4 HD digitális földfelszíni dekóderek forgalmazása. A TechniSat dekódere csatlakozott a MinDig TV matricás termékek köréhez, a berendezés speciálisan az Antenna Hungária által megadott műszaki paramétereknek megfelelően fejlesztették ki. A készülék kedvező részletfizetéses konstrukcióban is megvásárolható, valamint házhoz szállítással is megrendelhető.

Az Antenna Hungária és a TechniSat Digital reményei szerint a két társaság eredményesen együttműködhet a földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) területén.  A TechniSat Digital megkezdte a MinDig TV szolgáltatás vételére alkalmas HDT4 típusjelű, DVB-T MPEG-4 beltéri vevőegységek forgalmazását, amelyek SD és HD minőségű programok vételét is lehetővé teszik, valamint a kódolt adások vételére is elő vannak készítve. A berendezést kifejezetten az Antenna Hungária által megadott műszaki paramétereknek megfelelően tervezték, ezt a vásárlók felé a készüléken található MinDigTV matrica is jelzi, mely a garancia arra, hogy az adott dekóder alkalmas a hazai digitális földfelszíni adások vételére. A dekóder kedvező részletfizetéses konstrukció keretében is megvásárolható, és házhoz szállítással is megrendelhető.

A TechniSat partnerbankja segítségével kedvező pénzügyi konstrukcióban is tudja kínálni a berendezést, amelynek havi törlesztőrészlete nem haladja meg a magyar havi minimálbér 1 százalékát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a forgalmazott DVB-T dekóderek kínálata folyamatosan bővül, ezáltal a nézők egyre több kedvező árú készülék közül választhatnak. A két társaság együttműködése a dekóderek forgalmazásán és a MinDig TV matricarendszer használatán kívül a közös kommunikációs tevékenységekre is kiterjed. Ez azt jelenti, hogy mostantól a TechniSat a MinDig TV stratégiai partnerei közé tartozik, és a digitális átállással kapcsolatos tudnivalók lakossági tájékoztatásában is részt vesz” – mondta Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária Zrt. műsorterjesztési és műszaki szolgáltatási igazgatója.

Török Zoltán, a TechniSat Digital Hungary Kft. értékesítési igazgatója a stratégiai együttműködés kapcsán kijelentette: „büszkeséggel tölt el minket, hogy az Antenna Hungária stratégiai partnere lehetünk, ezáltal részt vehetünk a magyarországi digitális átállás folyamatában. Németországban a TechniSat úttörő szerepet játszott a digitális földfelszíni műsorszórás bevezetésében, és az ott szerzett szakmai tapasztalatok jelentős részét a magyar piacon is sikerrel tudjuk majd felhasználni, ezáltal a nézők számára a legjobb megoldást biztosítani. A digitális beltéri egységek fejlesztése és gyártása terén Németországban a TechniSat az egyik legelismertebb piaci szereplőnek számít, a jó minőségű termékeiről vált ismertté. Bár 2006 óta gyártunk Magyarországon parabolaantennákat, és nemrégiben nyitottuk meg új üzemünket Abasáron, a TechniSat neve ennek ellenére hazánkban még nem kellően ismert. Az Antenna Hungáriával megkötött stratégiai együttműködés jelentős lépés a magyar piaci pozíciónk tekintetében. A forgalomba kerülő, teljesen új fejlesztésű digitális dekóderek kifejezetten az AH igényei szerint, a helyi sajátosságokat figyelembe véve készültek. Egyéb termékeink, így például a TechniSat televíziók, a HDTV-k és az integrált DVB-T, DVB-S és DVB-C tunerrel rendelkező készülékek is megfelelnek a legmagasabb színvonalú technikai standardoknak. Ennek eredményeképpen a TechniSat Digital a MinDig TV szolgáltatás vételére egyedülállóan széles kínálatot biztosít”.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38