Nokia Comes With Music Amerikában elhalasztva

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 1. 20:08

A Nokia bejelentette, hogy 2009 helyett csak valamikor 2010-ben indítja be Amerikában Comes With Music mobiltelefonos zeneletöltő szolgáltatását, valószínűleg azért, mert a megoldás egyelőre nem eléggé sikeres a többi piacon.

A Nokia egyelőre nem indokolta a halasztást, elemzők azonban tudni vélik, hogy a finn társaság valószínűleg újra óhajtja gondolni a megoldást. A Comes With Music egy évig korlátlan zeneletöltési lehetőséget kínál egyes Nokia készülékeket vásárlók számára, ráadásul a letöltött tartalmak a szolgáltatás felmondása után is megtarthatók. Két tényező azonban mégis hátráltatja a gyors és széleskörű elterjedést. Egyrészt a Nokia jelenlegi Comes With Music-kompatibilis készülékei közül csak az 5800 XpressMusic számít igazán divatosnak, másfelől pedig a letöltött fájlok a kiadók nyomására mégiscsak tartalmaznak valamilyen másolásvédelmet, így nem kompatibilisek például az Apple iPod és iPhone készülékekkel sem. Pedig a lemezkiadók éppen az Apple iTunes-nak szerettek volna konkurenciát teremteni, hogy kedvezőbb tárgyalási pozíciót vívjanak ki maguknak.

A fenti okokból egyesek tudni vélik, hogy a Nokia jövőre DRM-mentes mp3 fájlok terjesztésére kíván áttérni, habár ezt egyelőre nem erősítették meg. Az amerikai piac különösen nehéz a finn mobilgyártó számára, mivel sok zenelejátszós készülékét nem szolgáltatói támogatással forgalmazza, így azok jóval drágábbak a rivális, támogatott mobiloknál, például az AT&T-nél kapható iPhone-nál.
 

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48