Samsung OLED noteszgépek jövőre

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 5. 21:15

A Samsung egyik fő marketingese a berlini IFA kiállításon arról beszélt, hogy akár jövő ősszel forgalomba hozhatja a gyártó első OLED képernyővel ellátott noteszgépeit.

Az OLED általában jobb képminőséget kínál az LCD-hez képest, különösen a színhűség terén, azonban a nagyobb képernyők gyártása meglehetősen drága. Nem véletlen, hogy a cégek egyre halogatják az OLED képernyős tévék forgalmazását és mostanáig a PC-gyártók sem igen beszéltek OLED laptop-terveikről. Most azonban Kyu Uhm, a Samsung számítógépes részlegének kereskedelmi és marketingigazgatója bejelentette, hogy a társaság első ilyen noteszgépei már 2010 harmadik negyedévében a boltokba kerülhetnek, azaz mindössze egy évet kell rájuk várni. Részletek azonban nemigen hangzottak el, így arra az igencsak fontos kérdésre sem kaptunk választ, hogy mennyivel lesz drágább egy ilyen OLED masina a vele megegyező méretű és hardverű LCD-képernyősnél.

A Samsung egyébként tavaly már bemutatott egy tanulmány-laptopot, amely szintén OLED képernyővel volt felszerelve. Kyu Uhm most kihangsúlyozta, hogy cégük a legnagyobb OLED panelgyártó a világon, így amint a nagyobb méretű panelek elérhetőek lesznek, megkezdik a laptopok gyártását.

Kulcsszavak: Samsung notebook OLED

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Védelem a készülék minden szintjén

A megkérdezett magyarok közel 85 százaléka internetezik naponta*, a folyamatosan az online közegben mozgó felhasználókat pedig számos biztonsági fenyegetés veszélyeztetheti. Kevesen tudják, hogy a malware-ek vagy más vírusok akár hetekig észrevétlenek maradhatnak a hagyományos védelemmel ellátott eszközökön. 

2021. november 28. 17:59

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59